Побједнички сирац сира отишао у Никшић

  •  Милош Микић из Никшића побједник је четврте брдске бициклистичке трке “За сирац сира”, која је у организацији Планинарског друштва “Вучји зуб” данас одржана у селу Жаково у Поповом пољу.

 

sirac-sira
Атрактивну стазу кроз село, са пуно великих успона и брзих низбрдица, дужине око 4.200 метара, двадесетдвогодишњи Никшићанин прешао је за 15 минута и 31 секунду, оборивши тако за једну секунду досадашњи рекорд овог такмичења.
“За трку сам сазнао преко фејсбука и одлучио да дођем јер ме је сам назив ‘За сирац сира’ одушевио. Одушевљен сам и природом и овдашњим амбијентом, стазом, такође, која је заиста атрактивна, али није нимало лака ни наивна за бициклисте. Надам се да ће и наредних година бити све више такмичара са стране”, кажа побједник, професионални бициклиста, које је, осим за нови рекорд стазе, заслужан и што традиционална бициклистичка трка у Жакову ове година има и међународни карактер.
Остала признања припала су Требињцима – друго мјесто освојио је Милош Бодирога, док је трећи био Милан Миленић. У конкуренцији дјеце, бициклиста испод 15 година, која су возила на краћој и безбједнијој стази, најбржи је био Дејан Јегдић, испред Стефан Миленића, који је био други и трећепласираног Дражена Параноса.

Најбољима у обје конкуренције, уз пехаре и дипломе, додијељена је и аутентична награда трке – херцеговачки сирац сира.
Четврта бициклистичка трка “За сирац сира” у обје конкуренције окупила је око 30-ак учесника.
Како истичу организатори, циљ ове манифестације није само афирмација бициклизма, нити је она искључиво спортског карактера.
“Циљ је и промоција наших херцеговачких села, која су, на жалост, данас прилично опустјела, уз наду да и то у будућности може да се промијени. Наравно, и производа са села, због чега и јесте наша главна награда сирац сирац – препознатљиви херцеговачки колут сира, које смо купили овдје од домаћина из Жакова”, каже Игор Шкеро, предсједник требињског Планинарског друштва “Вучји зуб”.
Извор: Радио Требиње/ Р.С.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар