Билећа: Отварање фабрике “Хенкел” 11. јуна

  • Изградња фабрике “Хенкел – цересит” у Билећи завршена је, према предвиђеном плану, а конкурс за пријем радика је окончан, потврђено је Срни у тој компанији. У фабрици су у току радови на детаљима, а свечано отварање заказано је за 11. јун.

Henkel_Ceresit_fabrika_Bileca_kompleks
У “Хенкелу” су истакли да ће фабрика директно запослити 30 особа, те напоменули да ће тај број бити већи, с обзиром на сарадњу ове компаније са домаћим фирмама и шире ангажмане.
Радови на овом објекту извођени су у складу са најмодернијим техничким, технолошким и еколошким стандардима, а производиће се грађевински прашкасти производи на бази цемента за лијепљење плочица и термоизолацију објекта – висококвалитетни производи према којима је компанија позната широм свијета.
У “Хенкелу” је раније речено да су детаљне анализе и истраживања тржишта компаније резултирала високим оцјенама географског положаја општине Билећа, с обзиром на близину свих осталих тржишта гдје ће бити пласирани производи ове фабрике.
“За избор локације од великог је значаја близина добављача сировине мљевеног калцијум-карбоната који се налази у Билећи, а са којим ће фабрика бити у директној вези”, рекли су у “Хенкелу”.
Градња фабрике, која заузима површину од 6.000 метара квадратних, почела је у новембру прошле године.
Градоначелник општине Билећа Миљан Алексић каже да је од великог значаја за ову малу херцеговачку општину такав пројекат чијом реализацијом је омогућено запослење већег броја радника.
“Надамо се да ће доласком `Хенкела` у Билећу ова локална заједница привредно оживјети, те да ће и други инвеститори наћи интерес да улажу на овим просторима”, рекао је Алексић.
извор: Срна

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар