Отворен Центар за научно истраживање и екологију на Тјентишту

  • Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић је са шефом Делегације ЕУ у БиХ Јоханом Сатлером и директором Националног парка “Сутјеска” Дејаном Павловићем отворила Центар за научно истраживање и екологију у овом националном парку на Тјентишту.

 

Захваливши ЕУ на помоћи у реализацији овог пројекта, Цвијановићева је истакла да сви пројекти прекограничне сарадње, укључујући и овај пројекат подршке очувању природног насљеђа, доносе велику корист не само Републици Српској него и свим локалним заједницима укљученим у мрежу прекограничне сарадње.

Она је апострофирала значај интензивног развоја Националног парка “Сутјеска” који, осим што пружа шансу за научно-истраживачки рад и отварање нових радних мјеста у комплексу овог парка, посебне могућности за дружење и забаву пружа младих људима, првенствено кроз међународно познати музички фестивал “ОК фест”.

/СРНА/

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар