ОЛДТАЈМЕРИ: Ролс ројс вриједан 5 милиона евра на требињским улицама

  • У Требињу је данас по први пут одржана ревија олдтајмера, којиу су приредили Туристичка организација Града Требиња у сарадњи са агенцијом “2фаст4yоу” из Италије.

19
Бројни Требињци искористили су јединствену прилику за фотографисање са атрактивним старим двоточкашима паркираним у улици Вука Караџића, али и да сазнају више о овим скупоцјеним аутомобилима различитих свјетских произвођача.

42

Један од организатора ревије Франко Мајно, из италијанске агенције”2фаст4yоу”, рекао је да је изложено 38 олдтајмера произведених од 1910. до 1939. године, напомињући да су аутомобили непроцјењиве вриједности јер су, углавном, породично насљеђе, те да нису на продају.
Он каже да је њихово одржавање веома скупо, али да то није проблем заљубљеницима у ова стара возила.
oldtajmeri-naslovna
Најстарији аутомобил на требињској ревији олдтајмера био је „Ролс-Ројс – Силвер лајон“, произведен давне 1910. године, чије је тржишна вриједност, како се чуло, чак 5 милиона евра.

silver-lion

Најстарији двоточкаш на ревији – “Ролс-Ројс” из 1910. године

Полазна тачка ревије била је Анкона, а прије Требиња, олдтајмери су били изложени у Тивту, након чега одлазе у Мостар, Сплит, па у Италију.

Извор: Радио Требиње/ Р.С.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар