Новосадски студенти упознати о функционисању енергетских објеката

  • Група студената завршне године Грађевинског одсјека Факултета техничких наука /ФТН/ у Новом Саду упознала се о реализацији важних енергетских пројеката и функционисању хидросистема у Херцеговини.

turbina_1412322705_672x0

Извор: Срна
У оквиру стручне екскурзије око 60 студената је током викенда посјетило Хидроелектране на Требишњици /ХЕТ/, а у Невесињу су присуствовали предавању о хидроенергетском пројекту “Горњи хоризонти”, чија реализација је у току.
Главни инжењер у Хидроелектрани /ХЕ/ “Дабар” Ранко Окука објаснио је концепцију читавог пројекта “Горњи хоризонти” и представио планове за изградњу појединачних енергетских објеката.
Он је нагласио да ће будућим грађевинским инжењерима практично упознавање о овом веома важном пројекту бити значајна база за даља усавршавања.
Окука, који је и асистент на Факултету техничких наука у Новом Саду, каже да је и раније била пракса да студенти завршне године грађевине одлазе на стручна путовања по Србији, али је ово први пут да екскурзију реализују у Херцеговини.
Асистент на ФТН Милош Шешлија истакао је задовољство што је студентима омогућено да се практично упознају о комплетном систему ХЕТ-а, те што су од стручних људи добили и основне податке о великом пројекту “Горњи хоризонти”.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар