Слободна Херцеговина » ОД 14. ДО 24. МАЈА 2018. ГОДИНЕ: Српско-руске академије и конференције

ОД 14. ДО 24. МАЈА 2018. ГОДИНЕ: Српско-руске академије и конференције

 

 

За 15 мај у Сомбору је планирана промоција књиге Павела Тихомирова „О крсту владике Николаја“.

У периоду 17-20 мај предвиђене су четири „Академије о Цару Николају“ уз представљање књиге „Свети Цар“ у издаваштву издавачке куће „Бернар“. Може се са сигурношћу рећи да се ради о капиталном делу када је у питању расветљавање живота и дела последњег Руског Цара. У години када се обележава 100 година од сатанског чина синова пакла који су наредили и починили гнусни злочин убиства Светих Царских мученика, ово представља и једну врсту одавања српске захвалности великом Руском Цару, спасиоцу Србије. О Цару ће говорити изузетно компетентни стручњаци, учесници и организатори неколико изузетно значајних конференција о Цару Николају. Да поменемо да је прошле године, на стогодишњицу присилног одречења Цара Николаја II од власти, Анатолиј Степанов и његова „Руска Народна Линија“ био организатор конференције у којој је узело учешће и пет руских епископа. Путем Скајпа на тој конференцији се својим радом „О поштовању Цара Николаја међу Србима“ учесницима обратио и игуман манастира Рукумија отац Симеон.

Дакле, прва Академија ће се одржати 17. маја у Парохијском дому Светог Саве у 19. часова.

Друга Академија о Цару Николају уз промоцију књиге одржаће се у Петровцу на Млави, у ресторану „Царев конак“ у близини манастира Ждрело, такође од 18. часова.

У манастиру Рукумија, после свете Литургије 19. маја, на дан рођења светог Цара Николаја, одржаће се трећа таква Академија, а четврта је планирана за недељу 20. мај у манастиру Сланци, такође после свете Литургије.

Руска браћа са својим српским домаћином 21 маја путују за Бања Луку где ће се 22 и 23. маја одржати Седма међународна конференција о Јасеновцу под покровитељством Председника Републике Српске Милорада Додика.

Да на крају кажемо да се руска делегација враћа у Москву 24 маја појачана својим српским домаћином. На чувеном Московском универзитету Ломоносов ће се 25 и 26 маја, у оквиру „Словенских дана писмености и културе“ у ректорској сали МПГУ и „Библиотеци историје руске филозофије и културе – Дом А.Ф. Лосева“, одржати Међународни научни семинар под називом «Сербско-русское содружество: 20-ые — 40-ы годы ХХ века и современность», на коме ће узети учешће и Ранко Гојковић и Павел Тихомиров.

Опширније на САБОРНИК.РС

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстовe са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да преносе само они сајтови који користе српско писмо
О аутору

Оставите коментар
* Закон о јавном информисању – члан 38: Забрањено је објављивање идеја, информација и мишљења којима се подстиче дискриминација, мржња или насиље против лица или групе лица због њиховог припадања или неприпадања некој раси, вери, нацији, етничкој групи, полу или због њихове сексуалне опредељености, без обзира на то да ли је објављивањем учињено кривично дело.

Мишљења изнијета у коментарима приватно су мишљење аутора коментара и не представљају ставове редакције Слободна Херцеговина