ОД 14. ДО 24. МАЈА 2018. ГОДИНЕ: Српско-руске академије и конференције

 

 

За 15 мај у Сомбору је планирана промоција књиге Павела Тихомирова „О крсту владике Николаја“.

У периоду 17-20 мај предвиђене су четири „Академије о Цару Николају“ уз представљање књиге „Свети Цар“ у издаваштву издавачке куће „Бернар“. Може се са сигурношћу рећи да се ради о капиталном делу када је у питању расветљавање живота и дела последњег Руског Цара. У години када се обележава 100 година од сатанског чина синова пакла који су наредили и починили гнусни злочин убиства Светих Царских мученика, ово представља и једну врсту одавања српске захвалности великом Руском Цару, спасиоцу Србије. О Цару ће говорити изузетно компетентни стручњаци, учесници и организатори неколико изузетно значајних конференција о Цару Николају. Да поменемо да је прошле године, на стогодишњицу присилног одречења Цара Николаја II од власти, Анатолиј Степанов и његова „Руска Народна Линија“ био организатор конференције у којој је узело учешће и пет руских епископа. Путем Скајпа на тој конференцији се својим радом „О поштовању Цара Николаја међу Србима“ учесницима обратио и игуман манастира Рукумија отац Симеон.

Дакле, прва Академија ће се одржати 17. маја у Парохијском дому Светог Саве у 19. часова.

Друга Академија о Цару Николају уз промоцију књиге одржаће се у Петровцу на Млави, у ресторану „Царев конак“ у близини манастира Ждрело, такође од 18. часова.

У манастиру Рукумија, после свете Литургије 19. маја, на дан рођења светог Цара Николаја, одржаће се трећа таква Академија, а четврта је планирана за недељу 20. мај у манастиру Сланци, такође после свете Литургије.

Руска браћа са својим српским домаћином 21 маја путују за Бања Луку где ће се 22 и 23. маја одржати Седма међународна конференција о Јасеновцу под покровитељством Председника Републике Српске Милорада Додика.

Да на крају кажемо да се руска делегација враћа у Москву 24 маја појачана својим српским домаћином. На чувеном Московском универзитету Ломоносов ће се 25 и 26 маја, у оквиру „Словенских дана писмености и културе“ у ректорској сали МПГУ и „Библиотеци историје руске филозофије и културе – Дом А.Ф. Лосева“, одржати Међународни научни семинар под називом «Сербско-русское содружество: 20-ые — 40-ы годы ХХ века и современность», на коме ће узети учешће и Ранко Гојковић и Павел Тихомиров.

Опширније на САБОРНИК.РС

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар