Прослављена крсна слава Храма Свих Светих на Зовом Долу

  • Светом литургијом, славским обредом и народним саборовањем данас је обиљежена крсна слава храма Свих светих на Зовом Долу.

Богослужење је обавио јереј Драго Зубац, а након тога је уз пригодне здравице преломљен славских колач.

У празничној бесједи свештеник Зубац је подсјетио да је ово дан који је црква посветила светим апостолима, мученицима, исповиједницима и свим људима који су свој живот положили за Христа и који су се упокојили са надом у живот вјечни. У име мјештана Бежђеђа који су били овогодишњи домаћини славе, присутне је поздравио Драган Иванишевић, а честитку је упутио и начелник општине Миленко Авдаловић.

Цвијеће на Споменик погинулих бораца Отаџбинског рата положили су представници Општинске борачке организације Невесиње и Равногорског покрета.

Саборовање је настављено уз пријатељске разговоре мјештана и њихових братственика и пријатеља из других дијелова невесињске општине, Републике Српске и Србије.

Храм Свих светих у Зовом Долу настао као израз људи добре воље, већ двадесет година окупља вјернике из овог и сусједних села.

Радио Невесиње

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар