НП „Сутјеска“: Засијала расвјета у Долини хероја

  •  У Долини хероја на Тјентишту, у Националном парку „Сутјеска“, данас је свечано пуштена у рад обновљена расвјета уз пут Фоча-Гацко, који је дио некадашње магистрале Београд – Дубровник.

sutjeska
Расвјета је готово четврт вијека била девастирана, а њена обнова је коштала 75.000 марака.
Средства је, уз учешће Националног парка „Сутјеска“, обезбиједило Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске.
Вршилац дужности директора Националног парка „Сутјеска“ Дејан Павловић рекао је да је ово само прва фаза обнове и да ће радови бити настављени када временске прилике то буду дозвољавале.
„У плану је изградња још око 1.000 метара расвјете, на траси према споменику Битке на Сутјесци. Планирамо и да очистимо споменик, тако да ћемо његово пјескарење радити највјероватније у фебруару, када нам стигне машина спацијализована за тај посао“, рекао је Павловић.
Споменик Битке на Сутјесци, који је посивио и зарастао у маховину, изграђен је 1973. године и некада се бијелио као снијег.

Извор: Срна

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар