Завршен рели „Сутјеска“: Доминација Јајчана и Требињаца

  • Чланови Спортског ауто клуба “Комотин” из Јајца тријумфовали су у све три класе Ауто-мото релија “Сутјеска 2015”, који је јуче и данас одржан на Тјентишту.

reli 01
Рели се састојао из оцјенске вожње, два испита спретности на полигону Спортско-рекреативног центра Националног парка “Сутјеска” и теоријског теста у познавању саобраћајних прописа, а учествовао је 71 такмичар из 24 града из БиХ. Редовни учесник и вишеструки шампион релија “Сутјеска” Ивица Малић из Јајца истиче да возачи из овог града радо долазе на Тјентиште.
reli 02
“ Први сам од возача из Федерације БиХ који је овдје дошао прије петнаестак година, када је рели обновљен, гдје су ме предратне колеге дочекале. Осјећам се угодно и сваке године долазим без обзира на ситне несугласице”, рекао је Малић.Он је додао да рели има велику улогу у развоју ауто-мото спорта.
рели „Сутјеска“
“Омладина креће од картинга, а овај ауто слалом је нека друга степеница да би возачи научили основне ствари и да би могли наступати на брдским тркама”, навео је Малић, који је наступио са возилом “цитроен аx гти”. Његов клупски друг Адис Јуларџија, са „фиатом ћинквећенто“ од свих такмичара из све три класе показао је највише спретности на полигону.
reli 03
“ На овај легендарни рели сам долазио и прије рата, као мали, са својим оцем, који је, такође, био рели возач. Од тада је аутомобилизам моја велика љубав, само спорт и само Сутјеска”, рекао је Јуларџија. У генералном пласману, САК “Комотин” је убједљиво тријумфовао, са 60 бодова, испред требињских клубова – “Леотара” са 35 и “Херцеговине” са 34 бода. Побједнички пехар Јајчанима уручио је министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић, који је истакао да је рели испунио очекивања.
рели „Сутјеска“
“ Ово је наставак дуге традиције из шездесетих година прошлог вијека. Драго ми је да су сви учесници успјешно прошли све задатке, а још ми је драже да видим да Тјентиште полако враћа стари сјај”, рекао је Трнинић. Традиционално, након релија, тројица возача из Требиња и Фоче извела су атрактивну вожњу са паљењем гума, што је за гледаоце била посебна драж.

reli 04
Пласман по класама:

У класи један, до 1300 кубика, највише знања и вјештине за воланом показао је Адис Јуларџија из САК “Комотин”, на друго мјесто пласирао се његов клупски колега Алија Карабашић, а треће мјесто је заузео Максим Милинић из требињског АМКК “Леотар”.
рели „Сутјеска“
У класи два, од 1300 до 1800 кубика”, тријумфовао је Ивица Малић из САК “Коматин”, друго мјесто освојио је Драго Пикула из “Леотара”, а треће Раде Ераковић из требињског АМД “Херцеговина”.
И у најјачој класи три, преко 1800 кубика, побједнички пехар отишао је у Јајце и то Давору Сикими, други је био Љубомир Калаба из Прњавора, а трећи Мишо Миљанић из “Херцеговине”.
рели „Сутјеска“
На релију је наступило и девет мотоциклиста, а најбољи су били Требињци- Тихомир Петијевић, који је освојио прво мјесто, те Вучко Башић и Дејан Јокановић, који су заузели друго и треће мјесто. Награђени су и најстарији учесник – осамдесетдвогодишњи Емилио Мики Ролих из Бањалуке, најмлађи- двадесетогодишњи Небојша Милаковић из Лакташа, те најбоља жена возач- Мирјана Свјетлановић, такође, из Лакташа.

Извор: Фоча 24

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар