Обијена и покрадена православна црква Свете Петке у Вуковару

  • Непознати починилиац или више њих обио је ноћас храм Преподобне матере Параскеве на Доброј води у вуковарском излетишту Адица.

Старешина храма јереј Вукашин Цветојевић затекао је јутрос проваљену цркву на којој су била разваљена врата. Непознати починилац или више њих украли су из цркве златни накит који су верници остављали као прилог на икону Свете Петке. Осим обијене цркве, провалник је разбио и стакло на сувенирници која се налази одмах поред храма одакле је покушао да однесе део сувенира.

Свештеник је одмах позвао полицију која је извршила увиђај, а на терену су пронађене и две цигле које указују на то да се провалник са њима служио како би разбио стакло на икони и сувенирници.

Тек након што увиђај буде завршен биће познато шта је све однешено из цркве и сувенирнице и колика је укупна материјална штета.

Црквица посвећена Преподобној матери параскеви у вуковарској шуми и излетишту Адица грађена је у периоду од 1808. до 1811. године, а данас припада другој вуковарској парохији.

Ова црква била је на мети лопова и у априлу 2014. када су са ње украдени бакрени олуци.

Никола Милојевић /СРБИ.ХР

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар