МОСТАР: Вучић са Србима и епископом Григоријем

  • Председник Владе Србије Александар Вучић састао се данас са епископом захумско-херцеговачким и приморским Григоријем, са којим је разговарао о изградњи Саборне цркве у Мостару и помоћи Владе Србије за изградњу цркве.

075202

 

Премијер Србије Александар Вучић и хрватски члан председништва БиХ Драган Човић сагласили су се данас у Мостару да Срби и Хрвати у БиХ, али и Србија и Хрватска треба да раде на унапређењу међусобних односа
Председник Владе Србије Александар Вучић састао се данас са епископом захумско-херцеговачким и приморским Григоријем, са којим је разговарао о изградњи Саборне цркве у Мостару и помоћи Владе Србије за изградњу цркве.
Вучић се након тога састао и са представницима Срба који живе у овом граду, који су га упознали са положајем српске заједнице у Херцеговини, саопштила је Влада Србије.
Влада Србије ће дати подршку у области пољопривреде, као и обнови Саборне цркве, рекао је Вучић после састанка.
Вучић је са представницима српске заједнице разговарао и о њиховом не лаком положају, као и жељи да остану да живе у Мостару.
Тема разговора била је и ситуација у региону, решавање актуелних проблема, као и доброј будућности за сва три народа у Босни и Херцеговини, наводи се у саопштењу.

Агенције

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар