Срдачан растанак Билећана са владиком Григоријем

  • Црквена заједница у Билећи, осјетила је потребу да се на један достојанствен начин поздрави са Епископом Захумско – Херцеговачким и Приморским г. Григоријем.

Владика Григорије је најприје обишао нобообновљени храм Светог Саве у Билећи, гдје је срдачно дочекан од билећких свештеника, вјероучитеља, билећких домаћина и чланова црквеног одбора црквене општине билећке. Посебну добродошлицу пјесмом је изразио Црквени Хор“ Свети Сава који поје при билећком саборном храму.

Уз трпезу љубави коју је приредила Општина Билећа у Парохијском дому у Билећи, после срдачних ријечи старијешине храма Светог Саве протојереја – ставрофора Небојше Коловића, у име заједнице, домаћина и привредника Билеће који су у највећој мјери узели учешћа у обнови билећког саборног храма, Томо Медан је у знак захвалности за пожртвовано свештенослужење у Херцеговини предао владики Григорију поклон који ће га подсјећати на његове Билећане.

Владика се топлим и бираним ријечима поздравио од заједнице у Билећи.

Извор: Епархија ЗХИП 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар