МИШЕЉИЋ: ХЕТ је стуб развоја Требиња и Херцеговине

  • Директор предузећа “Хидроелектране на Требишњици” /ХЕТ/ Гордан Мишељић рекао је Срни да је ово предузеће стуб развоја Херцеговине, што, осим енергетских, доказују инфраструктурни пројекти вриједни неколико десетина милиона КМ.

Он је навео да је један од тих инфраструктурних пројеката уређење Мале поточине или Ћатовића крака, у који је уложено 2.100.000 КМ плус 160.000 КМ за коловоз, те да је то од великог значаја за Требиње.

“Тај дио града сада лијепо изгледа, направили смо коловозну траку, шеталишну стазу у дужини 1.200 метара, а самим тим смо осигурали и већу пропусну моћ ријеке Требишњице кроз град и тако сачували насеље и пут од плављења приликом великих вода“, рекао је Мишељић.

Он је истакао и да у изградњу резервоара воде за пиће “Врело око” у Требињу ХЕТ улаже 2.700.000 КМ, те додао да је један од значајнијих пројеката овог предузећа изградња затвореног базена на локацији Абазовина.

“На овај пројекат се чекало пуних 50 година. Површина је неких 9.000 метара квадратних, а вриједност цијелог пројекта је око 12.000.000 КМ. Очекујемо до краја године довршетак радова како бисмо тај комплекс могли пустити у функцију“, истакао је Мишељић.

Он је додао да се ових дана завршавају радови на изградњи путне комуникације између града и објекта ХЕ “Требиње два”, што је коштало око 600.000 КМ.

“Још један велики пројекат чија реализација почиње ових дана је изградња моста преко ријеке Требишњице који ће бити саставни дио велике обилазнице око града. Вриједност радова је око 10.500.000 КМ, дужина моста је 484 метра. По уговору, изградња овог моста би требала да траје двије године“, рекао је Мишељић.

Мишељић је нагласио да најзначајнији енергетски пројекат овог предузећа представља изградња хидроелектране “Дабар”.

 

Срна

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар