Милош Вукоје побједник 27. Фестивала гуслара Републике Српске

  • Народни гуслар Милош Вукоје, члан Удружења гуслара и епских пјесника „Војвода Влатко Вуковић“ из Билеће побједник је 27. Фестивала гуслара Републике Српске. У екипној конкуренцији прво мјесто заузело је Гусларско друштво „Војвода Недељко Видаковић“ из Требиња.

Након наступа 20 финалиста жири је донио одлуку да друго мјесто у екипној конкуренцији припада Удружењу гуслара и епских пјесника „Војвода Влатко Вуковић из Билеће, док је треће мјесто припало Удружењу гуслара и епских пјесника „Тешан Подруговић“ из Гацка.

У појединачној конкуренцији друго мјесто заузео је Бошко Голијанин из Гусларског друштва „Гаврило Принцип“- Источни Стари Град. Треће мјесто припало је Славку Горановићу који наступао за Удружење „Војвода Влатко Вуковић“ из Билеће.

У екипној конкуренцији прво мјесто заузело је Гусларско друштво „Војвода Недељко Видаковић“ из Требиња, друго мјесто освојило је Удружење гуслара и епских пјесника „Војвода Влатко Вуковић“ из Билеће, док је треће мјесто припало Удружењу гуслара и епских пјесника „Тешан Подруговић“ из Гацка.

Миладин Пандуревић испред Савеза гуслара Републике Српске уручио је поклон највећем пријатељу гуслара, Новки Тркљи из Билеће. Савез је гуслама наградио начелника наше општине Веселина Вујовића, који је био и предсједник Фестивалског одбора.

У ревијалном дијелу програма наступили су чланови Удружења „Војвода Глигор Милићевић“ и „Војвода Влатко Вуковић“.

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору
  1. Pingback: Милош Вукоје побједник 27. Фестивала гуслара Републике Српске

Оставите коментар