МИЛО ПАО И У РОДНОМ НИКШИЋУ: Пораз ДПС након 20 година, СДП испод цензуса

ин4с

Локални избори у Никшићу су завршени пошто су у 20 сати затворена сва биралишта, а према првим пројекцијма које је објавио „ЦеМИ“ на основу 100 одсто обрађених гласова, ДПС Мила Ђукановића односно листа „Европски тим за Никшић“ је освојила највише гласова – 40,4 одсто док две опозиционе листе имају више од 50 одсто гласова – За будућност Никшића 25,9, а Мир је наша нација – 23,2 одсто.

Како је објавио ЦеМИ, Народни покрет Модрага Даке Давидовића има 3,3 одсто гласова, СДП 2,7, а Црно на бијело Дритана Абазовића 4,5 процената.
Како ће изгледати скупштина у Никшићу

На основу 100 одсто обрађених гласова, Европски тим за Никшић освојио је 18, а За будућност Никшића 11 мандата у скупштини тог црногорског града, преноси портал Вијести.

Коалиција Мир је наша нација освојио је 23,7, односно 10 мандата, Црно на бијело 4,1 одсто гласова или један мандат колико ће имати и коалиција Народни покрет са 3,3 одсто гласова.

За СДП је гласало 2,7 одсто бирача.

Агенције

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар