(ВИДЕО) Дочек за шампионе: Мијат донио свјетско злато родном Требињу!

  •  Уз пјесму, заставе и навијачке бакље Требиње је дочекало Мијата Гаћиновића, члана Омладинске репрезентације Србије и освајача златне медаље на Свјетском првенству у фудбалу за узраст до двадесет година, који је предвече стигао у родни град.

mijat-naslovna
Заједно са Гаћиновићем у Требиње је допутовао и Новљанин Станиша Мандић, такође члан златне српске селекције са Новог Зеланда.
Свјетске шампионе грађани Требиња, стручни радници и подмладак ФК Леотар и делегација Градске управе дочекали су на улазу у Дучићеву улицу, након чега је на Тргу слободе првом Требињцу са медаљом свјетског фудбалског шампиона градоначелник Славко Вучуревић уручио Признање за афирмацију спорта и града Требиња.

mijat-2
„Хвала вам на порукама и подршци која је на Нови Зелнад долазила из Требиња током цијелог првенства.То су сви у екипи знали и заиста нам је много значила. За дочек – немам ријечи које би га описале. Увијек је најљепше у своме граду – ви сте то данас потврдили“, рекао је Мијат Гаћиновић на Тргу слободе.
Упитан да прокоментарише сљедеће амбиције и домете његове генерације српског фудбала, Гаћиновић је рекао да екипа са Мундијалита на Новом Зеланду „са овим стручним штабом још може много“.

mijat-6
„Можемо да вам обећамо да ћемо опет да играмо овако за своју земљу, само ако останемо на окупу“, рекао је Мијат.
Требињцима су се на дочеку захвалили и Мијатов отац некадашњи тренер ФК Леотара Владимир Гаћиновић и златни Новљанин Станиша Мандић, који је истакао да је Требиње учинило „да се у овом граду осјећа као код своје куће“.

„Желим да им се захвалим што су пронијели славу српског фудбала, а Мијату што носи славу свога града и своје Херцеговине. Надам се да ћемо их и наредних година као шампионе дочекивати на овом мјесту“, рекао је градоначелник Требиња Славко Вучуревић, уручујући Гаћиновићу признање Градске управе, а Мандићу пригодан поклон.

 

Прилог РТРС са требињског дочека можете погледати овдје

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар