Лука Петровић на Херцег ТВ: Струја поскупљује због санација посљедица поплаве!

  • Ана Бокоњић Буха је  у емисији VII ДАН  разговарала са Народним послаником и предсједником требињског СНСД-а Луком Петровићем.

VII DAN - Petrovic foto

Први човјек требињског СНСД-а тврди да је најављено повећање струје неминовно, а као један од разлога навео је издавајање новца за санацију посљедица поплаве. Ипак, он се  нада да ће ХЕТ да уштеди рационализацијом  трошкова на путовања и репрезентације, па би поскупљење могло бити ниже од првобитно тражених 12 посто.

Петровић је причао о  сукобу унутар СНСД-а,  функцијама и промјенама у странци. Истакао је да је партији потребна нова енергија, али нагласио и проблем кадровске политике Херцеговине према  Бањалуци.

Он тврди да ће се бура око избора првог човјека требињске болнице рјешити договором, не искључујући могућност да нови директор не мора да буде неко од доктора.

За градоначелника Требиња тврди да  је опстао на власти,  јер  посланици који му омогућују већину „нису спремни да наруше свој комформизам“.

По његовим ријечима Славко Вучуревић се суочава са мат позицијом.

– Вучуревић је спреман да пређе преко свих тешких ријечи упућених премијерки  и да каже, ево ми смо пријатељи, требали би радити. 

На питање водитељке да ли је тачно да ће социјалисти упркос сарадњи на локалном нивоу са Славком Вучуревићем добити фотељу директора „Електро Херцеговине“, Петровић је одговорио да  ти преговори још нису завршени.

Као стратегију СНСД-а на наредним локалним изборима најавио је фокусирање на вишечлане породице које немају запослених чланова домаћинства, а упркос инсистирању водитељке да одговори на питање да ли има амбиција да постане градоначелник, Петровић је дипломатски одговорио да ће зависно и од осталих кандидата „странка донијети најбољу одлуку кад за то дође вријеме“.

 

 

 

 

 

 

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар