Крсмановић: Ако струја поскупи, позваћемо народ на улице!

  • Народни демократски покрет неће дозволити нити се смије и за један фенинг повећати цијена електричне енергије, рекао је данас на конференцији за штампу у Требињу Здравко Крсмановић, потпредсједник ове партије и посланик у Народној скупштини РС.

ndp
„Ово упозорење је крајње добронамјерно јер се не смије дозволити да пропусти у раду и јавашлук електропривредних предузећа иду на терет обичног човјека“, рекли су данас представници НДП-а.
Најодговорнији за повећање цијене електричне енергије и “класични хаос међу људима и привредницима” је министар енергетике у Влади РС Петар Ђокић јер је дозволио да електрипривредна предузећа изађу са својим захтјевима а да прије тога није координирао те активности, тврди Крсмановић и наглашава да је то сигуран показатељ да се Ђокић не разумије у ову проблематику.
Министар енергетике је требао да буде неко из Херцеговине, неко из електропривредног система, стручњак који се разумије у ову проблематику, каже Крсмановић.

Он је похвалио став предсједнице Владе РС Жељке Цвијановић везан за повећање цијене електричне енергије, а посебно предсједника Демократског народног савеза Марка Павића који се успротивио повећању цијене електричне енергије.
„Електродистрибутивна предузећа морају да искористе своје потенцијале и направе ефикасан system, да буду покретачи новог инвестиционог циклуса и да електричну енергију продају сами, а не преко Вука Хамовића или Војина Лазаревића, јер се само на продаји електричне енергије у иностранству“, како тврди Крсмановић, “украде годишње око 30 милиона марака”.
Крсмановић је упозорио да треба водити рачуна и о губицима електричне енергије јер све, како рече, иде преко леђа обичног грађанина. Потпредсједник НДП се запитао зашто до сада није поднесен ни један извјештај о раду Фонда солидарности тврдећи да је за годину дана прикупљено преко 40 милиона КМ.
Упитан да прокоментарише даља догађања у РС, који би услиједила након евентуалног повећања цијене електричне енергије, Крсмановић је рекао да је неминовно да већина грађана РС неће плаћати електричну енергију а читав систем ће да стане.
„Наша порука је јасна, не смије се дозволити повећање цијене електричне енергије а опозиција ће у супротном позвати људе на протесте. А све то може бити итекако лоше по РС“, каже Крсмановић.
Предсједник Градског одбора НДП-а Требиња Слободан Шараба рекао је да, уколико предсједник Демократског Народног савеза Драган Павић буде одржао своју ријеч, до поскупљења неће доћи јер је, како каже Шараба, будући нови предсједник Регулаторне комисије за електричну енергију Љубо Гламочић, кадар ДНС-а који је дио скупштинске већине на нивоу РС.
Шараба и потпредсједник Градског одбора НДП-а Драган Укропина критиковали су и одлуку градоначелника Требиња Славка Вучуревића да новоизграђени објекат аутобуске станице да у закуп, те изјаве градоначелника, како је Шараба рекао – да неће помагати Фудбалском клубу “Леотар” док се не заврши судски спор који је покренут.

Извор: Радио Требиње / Р.М.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар