ЉУБИЊЕ САБРАЛО И ВЛАСТ И ПОЗИЦИЈУ: На донаторском ручку прикупљено 26.000 марака за одбојкаше

  • Мада једна од најсиромашнијих општина Републике Српске Љубиње је показало своју магију, јер су се на крсној слави овог мјеста уз херцеговачког владику појавили представници власти и позиције, као и сви народни посланици и представници свих источнохерцеговачких општина. Гости славе били су и представници из Бачке Паланке, братске општине у Србији. Домаћини су приредили богат програм, а гости су се одужили на донаторском ручку и поклонили 26.000 КМ за помоћ одбојкашком клубу Љубиње Банком.

Дијете у Љубињу када се роди, умјесто цуцле дају му одбојкашку лопту – стоји у уводу документарног филма снимљеном поводом 60. годишњице од почетака одбојке у Љубињу који је на донаторском ручку за Одбојкашки клуб Љубиње Банком премијерно приказан.

Начелник општине Љубиње Стево Драпић истакао је да је одбојка симбол Љубиња и да се слава одбојкашког клуба Љубиње у протеклих 60 година чула у свакоме крају бивше Југославије.

„Љубиње је расадних талената одбојкашког спорта свих ових 60 година. Јован Јово Ђурић, зачетник одбојкашког спорта у Љубињу поносно је носио славу југословенске одбојке седамдесетих година. Ђорђе Ђурић родом из Љубиња и дијете нашег одбојкашког клуба окитио се бронзом у дресу Југославије на Олимпијским играма у Атланти. Ту су свакако имена свјетске одбојке која су родом из Љубиња као што су Страхиња Козић, Младен Ликић, Ђорђе Кнежевић и многи други“ – поручио је Драпић.

Драпић се захвалио свима на вриједним донацијама који ће омогућити да се Одбојкашки клуб Љубиње Банком такмичи у Премијер лиги БиХ ове сезона.

„На понос је свим Љубињцима да наша мала заједница има премијерлигаша“ – казао је начелник општине Љубиње.

Предсједник СДС Мирко Шаровић истакао је да ће ова пракса бити настављена идуће године и да је циљ оваквим догађаја развој спорта и очување свих крајева Републике Српске.

„Обично у оним средима гдје има новца нема талента а тамо гдје нема новца има много талента. Љубиње је град одбојке и задатак свих нас је да подржимо да се одбојкашком лоптом играју ова талентована љубињска дјеца још много година“ – поручио је Шаровић.

Рад Одбојкашког клуба Љубиње Банком поред пословне заједнице општине Љубиње на челу са Миланом Пешутом, власником компаније Банком, Душаном Кољибабић, директором предузећа Кока продукт, подржали су и мјењачнице Небац Требиње, Хидроелектане на Требишњице, Гојко Шушић, породица Медан из Љубиња, привредник Божо Илић, а затим и руководства општина Билећа, Берковићи, Источни Мостар, Источна Илиџа, Источни Стари Град, Лопаре, Брод, Модрича, Котор Варош као и народни посланик Небојша Вукановић, Миладин Станић, Вукота Говедарица те посланик у Парламенту БиХ Ненад Нешић.

Током донаторског ручка скупљено је 26 хиљада КМ што је износ који ће омогућити да Одбојкашки клуб Љубиње Банком лакше функционише током такмичења у Премијер лиги Босне и Херцеговине.

У склопу обиљежавања крсне славе општине Љубиње, на платоу испред Храма Рођења Исуса Христа одржане су традиционалне 21. Уличне трке.

Посебан куриозитет представља чињеница да су се на побједничким постољима нашле 5 сестара Богдановић.

Уличним тркама завршен је програм обиљежавања крсне славе општине Љубиње.

Извор: БН Телевизија и општина Љубиње

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар