ЛИНТА ПОЖЕЛИО ДОБРОДОШЛИЦУ ДРАГАНУ ВАСИЉКОВИЋУ: Капетане, били сте и остали симбол слободе крајишких Срба!

  • У суботу 28. марта Драган васиљковић излати на слободу. Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта  упутио је писмо подршке Капетану Драгану које преносимо у цијелости.

Youtube printscreen

Драги капетане,

Желим да изразим искрено задовољство што ћете у суботу 28. марта, након 14 година прогона и неправедног боравка у затворима у Аустралији и Хрватској, поново бити слободан човјек. Кључни разлог Вашег дугогодишњег робијања јесте чињеница да сте током рата на подручју данашње Хрватске активно учестовали у одбрани права и слободе крајишких Срба. Ви сте се заједно са својим саборцима часно, поштено и поносно борили против усташког режима Фрање Туђмана. Због тога сте ушли у историју српског народа као истински патриота и стварни херој без мрље у свом војном дјеловању. Сви, који су вас познавали током рата, добро знају да сте поштовали Женевске конвенције и ратно право, као и да сте посебно водили рачуна да се према заробљеницима поступа на достојан начин у складу са српском војничком традицијом.

Посебно желим да истакнем чињеницу да сте показали огромну вољу и упорност да у судском поступку у Хрватској докажете праву истину о свом ратном путу и своју невиност јер сте заиста невини. Нажалост, нисте успјели у томе искључиво због чињенице јер хрватско правосуђе није професионално и независно. У питању је етнички мотивисано правосуђе које има задатак да оправда бесмислену и бруталну лаж да су Србија, ЈНА и крајишки Срби тобоже били агресори и злочиначка страна а Хрвати тобоже жртве који су водили ослободилачки рат. Бројне чињенице недвосмислено показују да је главни кривац за рат био усташки режим Фрање Туђмана чији је циљ био убијање и масовно протјеривање крајишких Срба са својих вјековних огњишта и стварање етнички чисте хрватске државе. Сваком разумном човјеку је јасно да сте осуђени у класичном монтираном политичком процесу на основу лажних доказа само зато јер сте били један од симбола отпора крајишких Срба хрватским злочиначким паравојним формацијама.

Миодраг Линта испред капије затвора у Сплиту приликом посјете капетану Драгану

Драги капетане, била ми је част да Вас и генерала Борислава Ђукића посјетим у сплитском затвору Билице марта 2016. године гдје смо разговарали више од два сата. Поднио сам захтјев да Вас други пут посјетим у затвору у Лепоглави септембра прошле године. Нажалост, затворска управа и хрватско министарство правосуђа су одбили мој захтјев. Често сам јавно реаговао и указивао на усташки карактер данашње Хрватске и њено етнички мотивисано правосуђе, као и да је у питању класично политичко суђење невином човјеку.

Важно је нагласити да Вам у монтираном судском процесу нису доказали ни једну тачку из оптужнице а осуђени сте на 13,5 година. Једини сте затвореник у Хрватској који je остаo у затвору до последњег дана и то последњих 10 мјесеци у незаконитој изолацији. Трагична је чињеница да у хрватским затворима труне и даље велики број часних српских патриота само зато што су Срби.

Желим Вам капетане добро здравље и да, након изласка из затвора, наставите са истим жаром и вољом борбу за истину и правду.

С поштовањем,

Предсједник Савеза Срба из региона
Миодраг Линта

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар