Владика Григорије: Доћи ћу да благословим Херцеговачку академију!

tb 20

Текст: Трифко Ћоровић
Фото: Слободна Херцеговина

Након завршетка званичног дела програма у просторијама у којима је сада смештено Удружење Требињаца „Јован Дучић” у Београду, владика Григорије се задржао у неформалном разговору са представницима херцеговачких удружења у Београду.

Потврдио је свој долазак на Херцеговачку академију  која ће се одржати 8. јуна на Коларцу, а на којој ће се и он обратити окупљенима и дати свој благослов.

Светозар Црногорац, потпредседник Координационог одбора свих херцеговачких удружења у Србији претходних дана контактирао је и прослављеног српског редитеља Емира Кустурицу са жељом да и он буде гост Херцеговачке академије. Епископ Григорије је отклонио сваку дилему и потврдио да ће и Кустурица бити те вечери на „Коларцу”.

Такође је изнео и неке планове за велики догађај који се спрема 8. августа у Пребиловцима, када ће бити освештан Храм Васкресења у Пребиловцима.

– Пребиловци доживљавају истинско васкрсење. Потрудићемо се да поред Патријарха српског Иринеја за ову прилику у Пребиловце доведемо и Патријарха јерусалимског. То ће бити велики догађај на коме очекујемо долазак више хиљада људи. Свако удружење ће имати представника који ће бити укључен у организацију овог скупа. Морамо се побринути да све протекне у најбољем реду.

И ову прилику користимо да позовемо све заинтересоване да већ данас могу да купе улазнице за Херцеговачку академију на благајни задужбине Илије М. Коларца у Београду. Цене су, зависно од места, 500, 700 и 1.000 динара. Судећи по досадашњем интересовању сала ће бити премала за св апелујемо да не чекате последњи тренутак, капацитет је само 870 места. Сав приход са Академије биће приложен завршетку градње храма Христовог Васкрсења у Пребиловцима.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар