БЕОГРАДСКИ ПЛАНИНАРИ ОЧАРАНИ ЉЕПОТАМА ВЕЛЕЖА (ФОТО)

  • Поводом 70 година од оснивања Алпинистичког одсјека Планинарског савеза Београда десетак планинара и љубитеља природе из српске пријестонице посјетили су живописни простор планине Вележ. Били су очарани лијепим предјелима, шумским комплексима и нетакнутом природом.

Успоставили су алпинистичи камп и „окупирали“ Велешке стијене.Организовали су успон из осам смјерова и врло брзо се увјерили да овај предио Вележа има једну од најбољих ферата у региону.

Београдски планинари захвални су домаћинима — ­општини Невесиње, Туристичкој организацији, Шумском газдинству и Планинарском друштву „Зимомор“ на топлом пријему.

−Наши пријатељи су се потрудили да боравак под овом планином буде савршен тако да смо сав напор брзо заборавили –­ рекао је Игор Милошев, наглашавајући да су остале лијепе успомене и дружења за сјећање.

Жеља београдских алпиниста је била да дођу у још већем броју, али су због актуелне епидемиолошке ситуације масовни долазак у Невесиње одгодили за неку другу прилику.

Алпинистички одсјек Планинарског савеза Београда познат је по подухватима и успјесима широм свијета. Организовали су бројне алпинистичке експедиције на највеће свјетске врхове, а у својим редовима имају и врхунске инструкторе.

РАДИО НЕВЕСИЊЕ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар