ЈАСНА ПОПОВИЋ: Докле сеже граница понижења српских верских осећања

  • Сећате ли се духовитих глава француских новинара које су летеле због мале шале на рачун пророка Мухамеда? Наравно да се сећате! О томе је брујао цео свет! Јадни новинари! Погибоше вређајући верска осећања муслимана. У сред Европе!

Е сад, да су се они ругали Христу, Дјеви Марији, Цркви, е то би било сасвим у реду! Јер, то је једна од кључних агенди модерног доба!

У романима, позоришним представама, филмовима, свештеници служе или за подсмех или за срамоту!

Или су недотупавни (иако је Богословски факултет један од најтежих!), или су развратни, пијани, неваспитани, алави на паре итд. И, је ли некада реаговао неко од силних заштитника ових и оних?

Није! Снимили су идиотску емисију о Владики Иринеју Буловићу!

Нико им, сем пар верујућих ентузијаста, није рекао ни СРАМ ВАС БИЛО! Лагали су и подметали у тој емисији, али нема везе! Они предстацљају белосветске лобије који штите наказност и ругају се свему што човека чини човеком!!!

Али, сада су превазишли чак и свој закржљали морал! Сада снимају серију која је нешто измeђу турске измаштане историје и индијских дебилних сапуница!

ДАКЛЕ, да би неко, ко се није претходно замонашио, а завршио је Богословију или Православни богословски факултет, постао свештеник и добио парохију, мора ступити у законити брак и тиме постаје кандидат за свештеника у који чин га може рукоположити само надлежни Епископ.

Нити овај „лепотан“ може бити свештеник било где, нити ова арапска конкубина може да му постане супруга, тј. попадија! Макар не по канонима Српске православне цркве!

Драга господо филмаџије, како би било.да вас ми, православни верници или Српска Православна Црква, мало тужимо зато што нам упорно, безобразно и безобзирно вређате верска осећања????

Јасна Поповић

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар