Херцеговци уручили помоћ новосадском свратишту за децу и младе

  • Као и претходних година тако и ову 2021. годину која је на измаку млади из Удружења Срба Херцеговаца и пријатеља у Србији завршавају на најбољи могући начин-хумано онако како и доликује. Наиме, ријеч је о још једној акцији прикупљања помоћи за кориснике новосадског Свратишта за децу и младе.

Ово је друга година заредом како млади чланови и пријатељи овог Удружења организују ову Акцију – истичу организатори из Удружења.

У периоду трајања ове акције (22.11-10.12.2021.) у просторијама Удружења прикупљена је знатна количина гардеробе, како нове тако и половне али очуване, за кориснике свих узраста. Све то стало је у више од 30 великих џакова које су млади чланови сортирали. Поред гардеробе прикупљена је одређена количина ствари личне хигијене, школског прибора као и воћа које је донирало предузеће МДД групе из Каћа иначе редовни учесници Акција које организује Удружење.

Драгутин Ђурасовић из МДД групе из Каћа прима захвалницу од Бојана Миленића

Пошто су празници пред нама а корисници услуга Свратишта су углавном дјеца припремили смо и 43 слатко-слана пакетића за најмлађе кориснике. Такође са представницима Свратишта смо договорили и наставак Акције већ на прољеће – истиче Милош Томић предсједник Комисије за рад са младима.

Код свих нас који смо рођени и одрасли у ратним годинама, а у склопу кућног васпитања, развиле су се двије карактерне особине. То су хуманост и скромност. Само скроман човјек може лако да буде срећан а хуманост смо наслиједили од наших предака који су несебично и не тако ријетко давали своје животе зарад слободе и будућности. Сви смо ми били дјеца и јако добро знамо каква радост настане када дјеца добију пакетић – напомиње Бојан Миленић.

Саму акцију паковања ствари и пакетића снимила је Радио телевизија Војводине уз констатацију да ће се и сами прикључити Акцији. Поред свих младих чланова Удружења и наших пријатеља који су несебично подржали акцију, Удружења које је и материјално помогло, у акцији су учествовали и  ОШ “Ђура Јакшић“ из Каћа и Адвокатска канцеларија Радовић из Новог Сада.

Марко Никчевић уручује захвалницу Небојши Радовићу…

…и Наташа Бобар из ОШ Ђура Јакшић

Млади чланови су у просторијама Удружења организовали и једно мало дружење за учеснике у акцији и том приликом уручене су захвалнице онима који су помогли да ова акција буде више него успјешна. Својим присуством вече су увеличали и добитници захвалница адвокат Небојша Радовић са својим сарадницима, Драгутин Ђурасовић испред компаније МДД гроуп и наставница Наташа Бобар испред ОШ “Ђура Јакшић“.

Захваљујемо се свима који су на било који начин помогли у реализацији ове хумане активности. Окрећемо се прављењу планова за наредну годину која ће бити и по садржају разнолика – истичу млади из Удружења.

 

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар