Херцеговачка кућа на сајму у Грчкој

  • Food Expo – Greece Digital,  водећи сајам хране и пића у Југоисточној Европи, почео је јуче и трајаће до 18. јуна.

Уз подршку Представништва Републике Српске у Грчкој, на сајму ће се представити и Бањалучка пивара као и Херцеговачка кућа.

Компаније ће, заједно са преко 600 излагача из цијелог свијета, имати прилику да остваре контакт са преко 30.000 професионалаца, заступника маркета, трговаца на велико, те увозника из Грчке, Русије, Немачке, земаља Балкана и тако даље.

Шеф Представништва Републике Српске у Грчкој Јелена Јовановић изјавила је да на овај начин Представништво улаже у промоцију производа и услуга из Републике Српске на међународном тржишту, али и y проширење грчко-српске пословне сарадње.

„Драго нам је што смо у прилици да се, уз подршку Представништва Републике Српске у Грчкој, представимо на сајму хране и пића Food Expo – Greece Digital. Сигурни смо да је ово први корак у успостављању дугорочне сарадње, а све у циљу пласмана Нектар пива и осталих брендова Бањалучке пиваре на тржишту Грчке“, поручили су из Бањалучке пиваре.

Директор Аграрног фонда Требиња Веселин Дутина изјавио је да је за овај фонд посебно задовољство што учествују на једном оваквом сајму.

„То је за нас једно ново искуство. Свакако, није први пут да учествујемо на неком сајму у Грчкој јер смо 2019. у сарадњи са ТОРС-ом учествовали на сајму туризма у Солуну, а све под покровитељством Представништва Републике Српске у Солуну. Тада смо на промотивном штанду Републике Српске представили наше гастро специјалитете из Требиња под брендом “Херцег хаус“, истакао је Дутина.

Дутина је рекао и да им представља велико задовољство то што су поново остварили сарадњу са Представништвом и што им је понуђено да буду учесници сајма, на чему су веома захвални.

РТРС

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар