ГАЦКО: Политика на терену – „Младост“ на апаратима

  • Како пише портал Директ превирања у ФК Младост из Гацка се настављају. Председник клуба није изабран ни из другог покушаја. Део чланова скупштине каже да су за компромис, а „нове снаге“ их оптужују за опструкцију. Колатерална штета су играчи и особље којима дугују 4 плате.

    Стадион ФК „Младост“ Гацко

„Карте су потпуно отворене. Све је сведено на терен политике“, каже Душан Аџић, члан скупштине ФК „Младост“. „ Ми смо пристали на компромис. Рекли смо да ћемо подржати Шојића за председника уколико обећа да ће играчима исплатити 3 плате одмах, а две у догледно време. Седница на којој смо то требали усвојити је била заказана за прошли четвртак, али се они нису појавили. Мислим да су ишли на то да се због недостатка кворума она и не одржи. По статуту, ако се два пута не обезбеди кворум, скупштина се може распустити и конституисати нова”.

Свлачионица ФК „Младост“

Аџић је део скупштинске већине и са супротне је стране политичког спектра у односу на “нову власт” у општини Гацко.

“Мислим да се ту ради о политичкој игри” каже и Бранко Шојић, нови члан Управе клуба, одборник СНСД-а у СО Гацко и човек кога је начелник Огњен Милинковић кандидовао за председника ФК Младост.

“Имамо постављену Управу која је под блокадом Скупштине. Ни један захтев не можемо послати, ништа не можемо урадити јер су код њих печати и потписи. Ја сам, искрено, за то да поднесемо оставку, па нека онда они раде. А видели смо како су то чинили у претходном периоду. Направили су дугове од 100 хиљада марака, има ствари које се не могу ни платити. Имали су буџет и по 200 хиљада марака, а нису могли да опреме свлачионице и обезбеде минимум услова за тренирање”, објашњава Шојић и истиче да се ради о “пар људи којима не одговара да се нешто мења набоље”.

Начелник Милинковић није изабран за председника

Синоћ је одржан наставак друге скупштинске седнице на којој се бирао председник клуба између два кандидата. За Бранка Шојића који је био предлог начелника још на првој седници, гласало је 8 за, 8 против, а 4 делегата су била уздржана. Свог кандидата је овај пут имао и Душан Аџић који је предложио да председник клуба буде начелник Огњен Милинковић. Но, ни он није добио потребан број гласова. Уздржане су биле његове страначке колеге, њих 8, док је за гласало 12 делегата

Са друге стране, Аџић тврди да је тражио писмени одговор на питања зашто се плате дугују играчима ако клуб већ има нову Управу, а председник у техничком мандату може да то реализује, и зашто се не пребацују у буџету предвиђена средства као другим клубовима.

„Председник Скупштине Мишо Рончевић је рекао да је усмено добио од начелника одговор да ће у догледно време средства бити уплаћена. Од председника Скупштине смо тражили да Радио Гацко прати ток седнице и да извести јавност. Рончевић је махао неким папиром тврдећи да је упутио захтев радију, али да није добио одговор“, каже Аџић.

Зид на коме трава расте – детаљ из свлачионице

“Ради се о аматерском клубу. Оснивач није општина него је то удружење грађана. Ту не постоји законска плата, али постоје дугови који су нерегуларни. Ипак, ми смо спремни да нађемо начин да их репрограмирамо, да клуб изађе из кризе. мени је жао што видим да то некоме смета”, тврди Шојић.

Начелник Гацка Огњен Милинковић није желео да коментарише стање у ФК “Младост”. На једној од седница СО Гацко је рекао да је разочаран дешавањима и да се повлачи из свега, мада је и даље у управи клуба.

Иначе, одавно је постало нормално да свака нова власт доведе своју управу и да, у том смислу, очекују одрешене руке како би могли да “клубу донесу просперитет”. Ни Гацко није изузетак, а својеврсна пат- позиција траје већ месецима, о чему је „Директ“ и писао.

Као што то обично бива, цех “политичких надгорњавања” плаћају играчи и помоћно особље. Надокнаде чекају више од четири месеца. Услови за тренирање су испод сваког нивоа, а на зидовима, како је један дечак зачуђено приметио, расте трава.

Миланка Ковачевић / Директ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар