Инвестиција из Србије: Требиње расадник медитеранске хортикултуре?

  • У оквиру званичне посјете Пожаревцу, градоначелник Требиња Славко Вучуревић састао се са предсједником Скупштине града Банетом Спасовићем са којим је, поред већ постојећих културних и братских веза, разговарао о развоју привредних односа између Пожаревца и Требиња.

    pozarevac

У телефонској изјави за Радио Требиње Вучуревић је рекао да је директором предузећа „Рекултивација и озелењавање“ (РИО) Костолац Филипом Ракићем детаљније договорио реализацију ранијег договора о покретању производног погона ове компаније у Требињу.

„Разговарали смо о три битне ствари – производњи расада украсног и медитеранског биља, о стакленичкој призводњи која укључује повртларске производе и треће, што је веома битно – помоћи ће нам у погледу пејзажне архитектуре нашег града. Ракић је понудио да нашем граду донира 300 младих стабљика платана који су стари од двије до пет година“, истакао је градоначелник Требиња.

Вучуревић је рекао да је ријеч о фирми која је у власништву Владе Србије, да на нивоу Владе већ постоји одлука о улагању у Требиње, те да је први корак регистрација ове компаније у Требињу.

Осим нових радних мјеста, овај би аранжман, каже Вучуревић, требало да буде од користи и требињским произвођачима јер ће донијети нова знања и праксе „на који се начин у савременим условима може успјешно производити“, док ће компанији из Костоца обезбиједити да се појаве на ширем регионалном тржишту са расадима медитеранског и украсног биља.

Он је појаснио да је обавеза Града Требиња да обезбиједи пољопривредно земљиште, те да у наредним данима очекује долазак делегације инжењера и агронома компаније „Рекултивација и озелењавање“ како би се одредиле повољне локације за пројекат.

  • Радио Требиње
    (Фото: Град Требиње)
ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар