ФК Леотар: У Дервенту по титулу!

  • “ Тако близу, а тако далеко“ је изрека коју посљедњих дана најчешће спомињу на Полицама. Два кола прије краја првенства Леотар се налази на челу табеле са бодом предности испред Рудар Приједора, али се нико не усуђује да за шампиона прогласи једну или другу екипу.

FK-Leotar

Чак ни да да прогнозу. Оно што је сигурно је да судбину у својим рукама држе играче Леотара и све ће зависити од њихове инспирације.
Титула ће се ријешавати у Дервенти, гдје Леотар у суботу гостује екипи Текстилца. Дервенћани су показали да иако немају такмичарског мотива (сигурни у горњем дијелу табеле) сваку утакмицу играју максимално одговорно, озбиљно, без опуштања. Доказ томе је и побједа у Мркоњић Граду у прошлом колу, када су сви већ видјели „кеца“, а Текстилац побједом гурнуо Слободу у нижи ранг.
Очекује нас веома тешка утакмица, против квалитетног противника који до самог краја игра максимално озбиљно, каже Рајко Мичета, тренер Леотара. Имају квалитетан састав, играју веома тврдо, дају мало голова, али исто тако играју добро у одбрани. Имамо своје адуте, али ће овдје прије свега одлучити психологија моје екипе. Много причамо, разговарамо, велики је притисак на екипи, а мало играча који су играли много великих и важних утакмица. Драго ми је да видим да схватају важност утакмице, важност момента у коме се клуб налази. Неки можда и не схватају важност ове утакмице за даљи живот клуба. Прошле седмице су сви били у летаргији, јер су мисли да смо изгубили првенство, а онда се све промијенило, па се поново јавио притисак.
Леотар нема већих кадровских проблема. Посљедице повреде осјећа Милорад Цимирот, који је под знаком питања, остали су сви спремни.
Имам још пар неких недоумица. План за ову утакмицу је већ припремљен, постоје неке мале недоумице које ће бити отклоњене на посљедњем тренингу.
Са разних страна је протекле седмице покушавано да се клуб дестабилизује, да се пажња скрене са терена на неке друге ствари.
Нас те ствари не интересују, каже Мичета. Своје битке водимо на терену. Постоје људи у нашем клубу који се бавим тим стварима и колико видим они су искусно избјегли било какву полемику, осим када су морали да бране „образ“ клуба након неких навода, који немају везе са истином. Играчи су 100% мислима на терену, а сваки други притисак може само да им буде додатни мотив.

РУКОВОДСТВО СА ПОЛИЦА: НИКО НЕЋЕ БЛАТИТИ ИМЕ ЛЕОТАРА
Руковоство Леотара се почетком седмице огласило саопштењем којим су одговорили на спиноване изјаве предсједника Крупе. Када су видјели које су намјере наручилаца тих текстова повукли су ручну.
Ако неко мисли да ћутимо зато што немамо шта да кажемо грдно се вара, поручују из руководства Леотара. Пратимо и видимо каква се атмосфера ствара, да се Леотар представи као клуб који не заслужује Премијер лигу, гдје су наше руководство блати и вријеђа. Знамо из које кухиње долазе такве изјаве и наручени текстови и када све прође имаћемо шта да кажемо. Знамо и шта је циљ томе, па смо се одлучили да се за сада не оглашавамо и да наше мисли успмјеримо ка Дервенти. То је сада циљ број један и сви смо у клубу максимално посвећени томе. Леотар је велики клуб да би неки ликови блатећи га градили своје име. Када проговоримо далеко ће се чути, а сигурно ћемо због неких изјава поднијети пријаве надлежним институцијама, па нека се они баве са њима. Ми нисмо надлежни. Вјерујемо у правду и коначну побједу.

ШТА БИ СА ПРЕМИЈЕРЛИГАШКИМ СУДИЈАМА?
ФСРС је донио одлуку да у завршници првенства кључне утакмице суде арбитри из Премијер лиге БиХ. Такав ће случај бити и са утакмицом Текстилац – Леотар, коју суди Данијел Пајић. Међутим, дерби између Козаре и Рудара судиће Дражен Васиљевић из Добоја, судија који не суди премијерлигашке утакмице. Васиљевић је до сада три пута судио Приједорчанима и сва три пута су „рудари“ побиједили. У Приједору су савладали Напредак резултатом 2:1, те у гостима Власеницу (2:0) и Слободу из Мркоњић Града (2:0).
Не бисмо улазили у теорију завјере, али имамо право да поставимо питање зашто и ту утакмицу не суди судија из Премијер лиге, питају са Полица.

Извор: Спорт 059/ З. Муцовић

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар