Пет партија потписало подршку Луки Петровићу

  •  Представници градских одбора СНСД-а, ДНС-а, Социјалистичке партије, коалиције „Радикално боље“ и Уједињене Српске потписали су вечерас споразум о подршци заједничком кандидату за градоначелника Требиња – Луки Петровићу, којег је предложио требињски Савез независних социјалдемократа.

luka1
Потписивању су присуствовали кандидати са одборничких листа, те чланови и симпатизери партија потписница споразума.
Представљајући окосницу свог изборног програма, Петровић је рекао да ће нова градска администрација, уколико у октобру добије повјерење грађана, ангажованије стварати предуслове за запошљавање у свим сферама привређивања – посебно „у привреди, водопривреди, туризму и енергетици“.

Он је рекао да је изградња електроенергетских капацитета ХЕ Дабар и Горњи хоризонти од великог значаја за регију јер ће ови системи „пунити буџете неколико херцеговачких општина“, али и да Требиње мора имати повољнију климу за привлачење инвестиција у привреду, како би се обезбиједила потребна нова радна мјеста.
„Млади људи су енергија овог града. Свима морамо дати шансу да остану у овом граду. Приотитет ће бити да у свакој породици будем барем једно радно мјесто. То је задатак свих нас који сједнимо овдје“, истакао је Петровић.
Као град туризма Требиње „мора да се умије“ и „да има главног архитекту који би се посветио свакој улици и фасади“, каже Петровић додајући да ће, уколико буде на челу наредне администрације, обезбиједити пуну подршку започетом пројекту „Град сунца“, али и изградњи конгресног центра, чији ће инвеститор већином бити Електропривреда РС – а који ће у Требињу окупљати све важније скупове у региону.

Требиње мора да подстиче и развој пољопривреде, посебно узгој медитеранских култура, а кроз стварање и давање под концесију нових пољопривредних површина, каже Петровић додајући да је у том смислу „у плану и куповина машине која прерађује камен и земљу“.
Од инфраструктурних приоритета Петровић је поменуо реконструкцију пута Требиње –Љубиње, довршетак градске обилазнице, изградњу затвореног базена на Абазовини, уз измјештање помоћног стадиона, те асфалтирања свих макадамских путева на подручју града по претходно донесеном програму „како би се тај проблем коначно ставио ад акта“.
На скупу су говорили и представници градских одбора партија потписница споразума – Љубица Миљановић из СНСД-а, Петар Иванковић из ДНС-а, Рајко Ћапин из Социјалистичке партије, Славиша Гркавац из коалиције „Радикално боље“, те Мијат Шаровић из Уједињене Српске.

Р.С. / Радио Требиње

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар