ЧУВАЈ СРПСКУ ПОРОДИЦУ, ПАНЧЕВО УЗ ПОДГОРИЦУ: Ђукановић је највећи издајник у историји српског народа! (ВИДЕО)

  • Ово је други молебан који се овим поводом одржао у Панчеву.

Foto: onnetwork.tv/SrbijaDanas/PrintScreen

Молебан и литија подршке Српској православној цркви и православном народу у Црној Гори одржала се јуче у Панчеву уз благослов његовог преосвештенства епископа банатског Ниаконра и свештеника Српске православне црквене општине Панчево. Литија је заказано почела у 16 сати у Храму Успења пресвете Богородице у том граду.

Након литије код крста у Градском парку присутнима се обратио историчар др Александар Раковић и архијерејски намесник протојереј ставрофор Радослав Радмановић.

Нешто више од 2.000 Панчеваца присуствовало је молебану подршке Српској православној цркви и народу Црне Горе у Храму Успења пресвете Богородице у Панчеву.

Након молебана, градом је прошла литија све до крста у Градском парку где су се окупљенима обратили говорници архијерејски намесник протојереј ставрофор Радослав Радмановић и историчар др Александар Раковић.

Гуслар Славко Алексић отпевао је „Зидање Раванице“ и добио громогласан аплауз.

Отац Радослав Радмановић истакао је важност оваквих окупљања и чињенице да нећемо дати светиње у Црној Гори ни по какву цену. Отац Радослав је још једном позвао невладин сектор који се бави људским правима да стане у одбрану људских права и питања неповредивости приватне својине.

Раковић је на почетку свог говора позвао присутне да се помоле „за нашу браћу у Црној Гори, Косову и Метохији, свим деловима старе Србије, за Србе у Републици Српској, у деловима који су остали у данашњој Републици Хрватској, за Србе у Србији“.

– Да се помолимо за све, за јединство српског народа и да се помолимо за будуће уједињење српског народа у једну државу – рекао је Раковић на почетку свог говора.

Други део свог говора, Раковић је посветио лику и делу Мила Ђукановића, ког је оштро критиковао. Уочио је како је Мило отпадник од свог народа и први Ђукановић који је продао српство, у које се и сам својевремено заклињао. Истакао је да је тај конвертитски карактер Мила Ђукановића управо извор његове патолошке мржње према Србима.

На крају је поздравио српско Панчево и нагласио значај оваквих окупљања за град у Банату, који са неколико последњих дешавања, несумњиво добија статус водећег просрпског града у Србији.

Непосредно пред литију у Панчеву је откривен и осликан зид у центру града на ком је исписано „Чувај српску породицу, Панчево уз Подгорицу“, а на другој страни зида осликана је српска тробојка. Три дана су Панчевци осликавали зид са српском тробојком, а циљ је био да се посао заврши до почетка литије.

Ово је други молебан који се овим поводом одржао у Панчеву. Тако је Панчево, уз Ваљево, други град у Србији у коме се одржала и друга литија подршке. Више од хиљаду Панчеваца тада је присуствовало молебану и ходало у литији улицама града као подршка народу и свештенству Српске православне цркве у Црној Гори.

Србија Данас

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар