ДУБРОВАЧКИ ГРАДОНАЧЕЛНИК: Никад нисам био у Требињу, нити имам разлога да идем!

 • Градоначелник Дубровника Мато Франковић  још једном јавно је поновио да без извињења нема сарадње са Требињем.

Франковић у шетњи испред Храма Благовјештења СПЦ у Дубровнику (printscreen: youtube ХДЗ Дубровник)

Како пише Дубровачки лист, дубровачки градоначелник је то рекао на сједници Градског вијећа на којој се расправљало о недавној посјети и сарадњи в.д управника дубровачке Галерије  Марина Ивановића поводом изложбе слика Атанасија Поповића.

– Дубровник је хрватски и европски град и желимо сурађивати само с оним градовима који имају поглед у будућност, а не враћати у прошлост. Осим ради извињења – рекао је градоначелник Мато Франковић оцјенивши да је то јасан став који је одавно дефинисан.

Став Града Дубовника је јасан. Сaрадње Дубровника с Требиње и њиховим инстутуцијама неће бити док не услиједи извињење и то је тако већ дуго година. Немам ништа против да људи иду горе, то је ствар свачије личне жеље. Ја никад нисам био тамо и немам разлога да идем. Њима не да не пада на памет извињење, него не дај Боже да им падне на памет што друго – рекао је Франковић.

Извор: ДУ лист

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору
 1. ХЕРЦЕГОВИНА Reply

  Не жели да разговара о прошлости, ОСИМ извињења;;) јер зна да би га то довело до србских коријена свих становника Дубровника, које је вјековина насељавано из свога залеђа,
  Па није Руђер Николин Бошковић дошао из Загорја, већ му се само ћаћа спустио два километра доље;

 2. ХЕРЦЕГОВИНА Reply

  Безбели да неће да се враћају у прошлост, јер би тако по ко зна који пут изишли на видјело србски корени становника Дубровника.
  Па нису га населили загорци из Загреба ( из далеке земље, ка што су стари дубровчани и писали), но Срби из залеђа, ка Никола Бошковић, ћаћа Руђеров,који се ка и остали србски народ само спустио ниже који километар;))

Оставите коментар