ДОСТА БИСТА КОМУНИСТА: Гачани, хвала вам што сте сачували образ Херцеговине!

  • Вијест о протесту због постављања бисти тзв. народним херојима Драгици Правици и Сави Ковачевићу, као и најаву да ће се у Требињу подићи споменик Владу Шегрту затекла ме је током боравка на гори од јунака – Романији.

777

Нема тог Србина кога неће погодити 970 крстова поређаних симетрично у низу на Малом Зејтинлику у Соколцу. На том гробљу лежи и деветогодишња Мирјана Драгићевић. Њена судбина је испричана у истоименом документарном филму који до краја могу да одгледају само они са јаким стомаком.

Недалеко одатле је и манастир Соколица. То није било какав манастир. Налази се на крову Српске.

Велелепно здање подигнуто је на 1.300 метара надморске висине, а у њему умјесто икона налазе се имена 4.000 погинулих српских бораца припадника Сарајевско-романијског корпуса Војске Републике Српске.

Ријеч је о истинским мученицима, који су се зарад слободе ујединили се око истог циља – одбране отаџбине.

Као резултат те борбе крајем XX вијека створена је РС. За све слободоумне људе то је означило и дефинитиван крај партизанско-четничких подјела.

Међутим, прије неки дан стигла је вијест да су у Требињу обновљене бисте доказаним убицама српског рода.

Потпуно је неважно ко је све дошао дa се поклони спомен-бистама убицама сопственог народа, важно је ко се побунио

Породице жртава комунистичког режима не само да су изгубиле неког од најмилијих, већ су деценијама носили обиљежје „бандитске фамилије“ Дискриминација се у дведесетом вијеку преносила са кољена на кољено. Неко је морао да каже да ДОСТА.

Вјерујем да би одзив био далеко већи да људи не калкулишу. Ако смо ишта научили за све ове године је истина да су Срби страдали онда када су се одрицали Господа. Српско саборовање може да буде само под симболом крста.

Поједини медији су наглашавали да су протест у Требиње донијели Гачани.  Ако је то истина, обзиром да је комунистички терор био у свим општинама, драги Гачани, хвала вам што сте цијелој Херцеговини сачували образ.

Хвала Вам и што сте прољетос организовали парастос у Храму Светог Саве на Врачару команданту Милораду Поповићу, свештенику Радојици Перишићу и осталим српским витезовима.

По поријеклу нисам, али срцем могу да кажем: И ЈА САМ ГАЧАНИН.

 

Трифко Ћоровић, главни уредник Слободне Херцеговине

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору
  1. Sladoje Velimir Reply

    Pa mozemo li se dozvati pameti i robovati nebulozama da nepismenom Savi Kovacevicu osim prijeke naravi nista nije bilo sopstveno u 21 vijeku dizemo spomenik?! Gdje su zdrav razum i inteligencija da to sprijece?

  2. СРБО Reply

    “Корени-лист Срба у расејању“,је то добро описао,где пише,НАКОН ТИТА,НЕПРЕКИДНО ВЛАДАЈУ ПОТОМЦИ-ДЕЦА КОМУНИЗМА.ТЕ ЋЕ СЕ ВИДЕТИ ШТА ЈЕ У ПИТАЊУ.А истина је да су усташа тито и његови сатрапи,ОКУПИРАЛИ СРБИЈУ 1944,чији је задатак био да у интересу усташа и Ватикана,спроведу у дело одлуке КПЈ на Дрезденском конгресу КПЈ,те да данас њихова децапо налогу родитеља,изведу завршни ударац Србији и Србиома у РС И ЦГ.Срби,сви који себе сматрате Србима,устајте,док небуде касно.Србство се мора бранити по сваку цену,иначе ће нас комунисти затрти.

Оставите коментар