ДОДИК: Положај Срба у Мостару депримирајући!

  • Предсједник СНСД-а Милорад Додик вечерас је након састанка са руководством Градског одбора странке и члановима страначког Предсједништва у Мостару рекао да је положај Срба у Мостару тежак и незахвалан, без помака ка бољем.

topportal.info

„Ништа се не помјера и ништа се не чини на овом плану. Када чујем приговоре како Бошњаци или Хрвати имају третман у Републици Српској то је дјечја пјесмица каква је прича овдје. Сама прича да од 600 запослених у јавним предузећима и установама у Мостару има 8 Срба које је бирао ХДЗ или СДА апсолутно говори о томе каква је ситуација“, рекао је Додик.

Наглашава да је ће власти Републике Српске покушати наћи рјешење на који начин да се помогне српској заједници у Мостару.

„Имамо идејни пројекат за изградњу вртића и ићи ћемо даље путем Бироа који има Влада. Покушат ћемо људима који се баве пољопривредом помоћи на начин да ћемо изједначити њихов статус са пољопривредним произвођачима у РС“, рекао је Додик.

Додик је на крају још једном поновио да је депримирајућа ситуација српског народа у Мостару и да ће поново разговарати са партнерима о овоме питању.

Члан Извршног комитета СНСД-а Зоран Тегелтија је рекао да се споро реализује оно што се договори.

„Највећи проблем Србима у Мостару јесте однос у Мостару и кантону. Све оно што се договори на нивоу заједничких институција реализује се можда са малим закашњењем али се испоштује. Оно што је забрињавајуће јесте доста негативан став локалне власти према Србима из Мостара. Очекујемо да се то исправи и да буде више уважавања“, рекао је Тегелтија.

Предсједник Градског одбора СНСД-а Мостар Велибор Миливојевић је рекао да је на састанку било говора о томе шта је урађено у ранијем периоду, али и о томе који се кораци требају подузети да би српска заједница у Мостару живјела боље.

„Осврнули смо се на конкретне пројекте који би тај живот овдје у Мостару требали да поправе. Подршка неће изостати као ни до сада и то је нама велики вјетар у леђа јер нисмо заборављени“, рекао је Миливојевић.

ТОП ПОРТАЛ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар