ДИВЕ СЕ ХЕРЦЕГОВКАМА: Сестре Бошковић импресионирале Европу

  • Званична страница Европског првенства у одбојци донијела је причу о Дајани и Тијани Бошковић, сестрама које су играле једна против друге у дуелу Босне и Херцеговине и Србије.

ФОТО: https://eurovolley.cev.eu/en/articles/2021-women/a-special-day-for-boskovic-sisters/

На отварању Европског првенства у одбојци Србија је у Штарк Арени славила против БиХ резултатом 3:0 по сетовима, а за нашу селекцију то је био деби на највећим такмичењима.

Прича о сестрама Бошковић, које играју за двије различите репрезентације, обишла је свијет, а Европска одбојкашка федерација (ЦЕВ) посветила им је вријеме и простор на својој званичној страници.

„Некада давно… Бајке најчешће почињу на такав начин. Оно што ћемо вам данас испричати је права бајка која се данас дешава у свијету одбојке, а двије сестре су у главним улогама.

Дајана, старија, рођена је 1994. године и наступа за Босну и Херцеговину. Она је лијеворуки коректор. Њена млађа сестра Тијана рођена је 1997. године и наступа за Србију. Такођер, и она је лијеворуки коректор, преноси Кликс.

Емоција између сестара Бошковић била је уочљива када би им се погледало у очи током сусрета, једна наспрам друге, на паркету Штарк Арене у првом мечу групе А. Тијана, иако је млађа, има више искуства на европским првенствима (освојила је злато 2017. и 2019. године). За Дајану, с друге стране, то је први наступ на најважнијем европском такмичењу државних тимова.

На терену, Тијана је побиједила. Ипак, обје су побједнице у стварном животу након што су испуниле сан наступања заједно на Европском првенству“, наводи се из ЦЕВ-а.

Преузето са ГЛАС СРПСКЕ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар