• Делегација Града Требиња предвођена градоначелником Мирком Ћурићем, присуствовала је светој литургији која је данас служена у цркви светог деспота Стефана и положила цвијеће на споменик вођи херцеговачких устаника војводи Луки Вукаловићу.

Градоначелник Ћурић је казао да се данас окупио мањи број људи у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом.

„Окупили смо се да обиљежимо овај дан који је итекако битан за нас. Има присутних и из Црне Горе. Знамо да је то у претходном периоду било традиционално али због ове ситуације нема у оном броју на који смо навикли. Али ево симболично смо послали поруку да не заборављамо за шта су нам се очеви и дједови борили, морамо да очувамо оно што су прије нас створили као што су у посљедњем рату нам дали слободу и створили Републику Српску“, казао је градоначелник и подсјетио да у слободи не можемо уживати без рада и дјела и да младе генерације треба да се боре за Републику Српску на другачије начине, а најважнији је да се не расељавамо и да сваке године градимо нешто ново.

Славко Вукаловић, потомак Луке Вукаловића каже да је посебан осјећај бити данас на Ублима.

„Значи ми јер сам поносан на то чији сам потомак. Поносан сам на херцеговачког војводу који се борио за слободу српског народа“,додао је он.

Делегација Града Требиња је посјетила и реновирани Планинарски дом.

Градоначелник Ћурић је казао да је овај дом од значаја и за Требињце али и за све оне који долазе у Требиње.

„У претходном периоду смо били присутни и надгледали радове и питали шта је то што Градска управа може да уради. Прије четири године смо дали Планинарском друштву на управљање зато што смо били свјесни да ће као прави домаћини поступити и данас смо томе и посвједочили. Садржаја нам још увијек недостаје и ево ми испред Градске управе смо разговарали о томе шта треба урадити у наредном периоду“, казао је он и подсјетио да је су у буџету за 2020. годину планирана средства за чатрњу која је неопходна.

„Ми смо аплицирали и на низ пројеката  и надамо се реализацији током ове године. Ово је посебно мјесто и за домаће и за туристе. Сама природа и љепота“, казао је градоначелник Требиња.