Бојан Вујовић свједочио у Требињу на суђењу Немањи Илићу

  • Саслушањем Бојана Вујовића о околностима убиства Марка Бајовића (29) и рањавања његовог брата Милоша (31) пред билећким кафићем „Окретаљка“ у јулу прошле године, за које је оптужен њихов суграђанин Немања Илић (32), настављен је главни претрес у требињском Окружном суду.

nn

Вујовић је кобне ноћи све вријеме био са покојним Марком Бајовићем.
Он је, као и његови претходници, свједочио о томе да се у „Окретаљци“ налазио и Илић са једним пријатељем, да је било расправе у вези са плаћањем пореза, али безначајне, и да по поласку ништа није слутило на сукоб. У тренутку несреће је, каже, био на мјесту сувозача с покојним Марком.

„Имао сам осјећај да пуца и на мене па сам почео да бјежим, а иза мене је из других кола бјежао Бранислав Бајовић, а којим је био Милош у аутомобилу и који ми је рекао да зовем полицију и хитну јер му је мобилни остао у ауту“, свједочио је Вујовић.

Бранилац оптуженог Илића адвокат Мира Вучинић Судском вијећу је указала на несугласице између његових ранијих исказа, на шта је Вујовић одговорио да је то било љетос и да је тада био под стресом.

Полицајац Милорад Салатић, који је након дојаве о пуцњави дошао на лице мјеста, свједочио је да је затекао два паралелна возила окренута у једном правцу и треће насупрот њих, док је Илић с пиштољем у рукама стајао уз десну ивицу пута и говорио:

„Напали су ме, напали су ме, бранио сам се“, и предао се без опирања. Он није могао потврдити да ли је Илић задобио ударце прије пуцњаве или послије.

Извор: Независне новине

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар