БАСТАШИЋ: Постројавање „црнокошуљаша” опасна пријетња Србима

  • Неометаним постројавањем „црнокошуљаша“ из гарде осуђеног ратног злочинца Бранимира Главаша пред улазом у хрватски парламент шаље се опасна пријетња, не само преосталој шачици Срба у Хрватској, него и свим нехрватима, да на „хрватској земљи“, под хрватским „стијегом“, мјеста има само за Хрвате, изјавио је Срни предсједник Удружења „Јадовно 1941.“ Душан Басташић.

Postrojavanje_crnokosuljasa_001-6f93b46f
„Црне униформе, ознаке и заставе готово су вјерна копија некадашње Усташке војнице, која је исто као ова данашња ХДССБ-ова са Главашем на челу, била страначка војска усташког покрета. Она се тек 1944. заједно са Хрватским домобранством ујединила у Хрватске оружане снаге“, подсјећа Басташић.
Он указује да се не смије заборавити да је сјеме мржње према свему што је српско и православно нашло погодно тло за процват баш у црној усташкој униформи.
„Из тог црног сјемена израсло је зло које је починило злочин какав није забиљежен у историји човјечанства“, каже Басташић.
Он није изненађен одсуством адекватне реакције хрватске полиције на демонстрацију силе једнообразно униформисаних паравојних снага у центру Загреба.
„Премијер Зоран Милановић добро зна да у неизвјесној изборној трци која је у току гласови све бројније хрватске деснице могу пресудити ко ће бити побједник и очито је да им се додворава и гледа им кроз прсте“, наводи Басташић.
Према његовим ријечима, ово очигледно кокетирање са усташлуком могло би скупо коштати не само Милановића него и све оне, а није их мали број, чији родослов није 100 одсто хрватски и који ће убрзо доћи на ред за „чишћење“.
Такозвана Славонска соколска гарда осуђеног ратног злочинца Бранимира Главаша постројила се синоћ у црним униформама пред зградом хрватског Сабора у Загребу.
Више од 30 „црнокошуљаша“ стајалао је на киши двадесетак минута на Марковом тргу. У рукама су држали заставе Хрватске и Хрватског демократског савеза Славоније и Барање, чији је оснивач Главаш.
Постројавање је пратио мањи број полицајаца.
Медији су раније објавили да Главаш у тајности у Осијеку организује вјежбе младића окупљених у Славонску соколску гарду.

Извор: Јадовно/Срна

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар