Република Српска на 67. Међународном београдском сајму

  • На овогодишњем 67. Међународном београдском сајму књига, који се одржава у Београду од 19. до 27.  октобра, Република Српска излази са 134 наслова. Репрезентативно представљање књига које су издавачи, писци и научници из Републике Српске објавили између прошлогодишњег и овог београдског сајма, организовало је, као и свих тринаест до сада, Представништво Републике Српске у Србији.

 

Овогодишњи четрнаести репрезентативни наступ Републике Српске на Међународном београдском сајму књига Представнишво организује под слоганом: Отаџбина је веза која нас спаја са људима нашег рода и језика, који смо позајмили из првог броја Кочићеве „Отаџбине“, Бања Лука 1907. године, са жељом да и на овој престижној смотри књижевности и знања још једном нагласимо значај његовања и очувања српског језика и писма, саборности и јединства као најстабилнијих ослонаца у трајању и напретку народа и државе.

Свечано отварање репрезентативног наступа Републике Српске на београдском сајму књига под слоганом: Отаџбина је веза која нас спаја са људима нашег рода и језика биће у понедјељак, 21. октобра у 12 сати у свечаној сали Управне зграде Београдског сајма. Свечани почетак четрнаестог репрезентативног наступа Републике Српске на најпопуларнијем сајму књига у овом дијелу свијета, након поздравне ријечи домаћина Млађена Цицовића, шефа Представништва Републике Српске у Србији, пригодном бесједом ће отворити Никола Селаковић, министар културе у Влади Србије и Жељка Стојичић, министар просвјете и културе у Влади Републике Српске, а у умјетничком програму под истим слоганом прилагодили смо и кратки музичко-сценски програм.

Књиге из Републике Српске биће промовисане у сали за промоције „Васко Попа“ у сриједу и четвртак, 23. и 24. октобра, а на штанду Републике Српске у хали 2, ниво А, промоције почињу у понедељак 21. октобра у 14 сати, а завршавају се у суботу 26. октобра у 19 сати; укупно 47 промоција на којима ће се представити 112 наслова.

Универзитет у Бањој Луци неће промовисати својих 18 издања, као и Друштво Матице српске у Републици Српској своја 4 издања, али ће те књиге бити изложене на нашем штанду.

 

Поред сајамских промоција на штанду Републике Српске имаћемо и традиционално пјесничко вече аутора из Српске, Србије, Црне Горе и расијања у четвртак 24. октобра у 18 сати.

Наравно, пажњи публике и медија посебно препоручујемo тренутак када ћемо у суботу 26. октобра у 12 сати издавачу најтраженије књиге на штанду Републике Српске (хала 2, ниво А) уручити посебно признање „Повељу успјеха“ на 67. Међународном београдском сајму књига.

У склопу штанда Републике Српске је и простор за продају књига у организацији Удружења издавача Републике Српске.

У увјерењу да смо ове године припремили најбоље репрезентативно представљање књига које су издавачи, писци и научници из Републике Српске објавили између прошлогодишњег и овог београдског сајма књига, позивамо све који дођу на овај сајам да посјете наш штанд у хали 2, ниво А присуствују промоцијама и погледају, прелистају књиге које ове године представљају Републику Српску у Београду у организацији Представништва Републике Српске у Србији.

Програм промоција издања из Републике Српске у сали „Васко Попа” и на штанду Представништва Републике Српске у Србији – хала 2, ниво А, на 67. Међународном београдском сајму књига, можете видјети ОВДЈЕ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар