90 ГОДИНА ЛЕГЕНДЕ: Лео нам је из камена нико…(ВИДЕО)

  •  У Културном центру вечерас је одржана свечана академија поводом 90 година постојања Фудбалског клуба „Леотар“.

leo 00
Милан Томановић, потпредсједник ФК „Леотар“ је истакао да иако се клуб налази у тешкој ситуацији, вјероватно најтежој у својих 90 поносних година, клуб је одлучио да свечаном академијом скромно обиљежи овај велики јубилеј, са којим се може похвалити мали број спортских колектива.
Он је навео да је скупштина ФK „Леотар“ прије пола године усвојила Нацрт статута према моделу управљачких права, чиме је овластила управу клуба да могу вршити преговоре са потенцијалним улагачима.

leo 0001
„У току су преговори са једним њемачким инвестиционим фондом који је спреман да преузме дуговања клуба, да направи модеран спортски комплекс, фудбаласку академију и помоћне терене и да живи од фудбала и спортског туризма. ФK „Леотар“ тренутно има дуговања од око милион марака, ми у управи клуба смо оптимисти да ће се клуб извући из најтеже кризе од његовог оснивања“, рекао је потпредсједник клуба.
Томановић се захвалио играчима за несебично залагање и труд и додао да ФК „Леотар“ тренутно броји преко 200 фудбалера.

leo 0002
„Ово велики јубилеј за клуб, који је то заслужио, јер је Леотар име, не само у бившој Југославији, већ и ван њених граница. Леотар је био познат у Италији, Енглеској, Њемачкој, Холандији, Шведској и овдје је играла репрезентација Русије. Леотар је име познато у свијету“, присјетио се о спортским успјесима клуба у ранијем периоду, некадашњи предсједник ФК „Леотара“ Раде Руњевац.

На свечаној академији вечерас је промовисна и монографија „90 година постојања ФK Леотар“ аутора и спортског новинара Милана Ждрала.

Видео прилог са овог догађаја који је припремио Небојша Колак можете видјети овдје

ИЗВОР: РАДИО ТРЕБИЊЕ / Д.М.
Видео: Небојша Колак

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар