У ДУЧИЋЕВОМ ДУХУ: Песничко вече Чукаричана и Требињаца у Београду

  • У просторијама Удружења Требињаца Јован Дучић у Београду, у сали Херцеговаца, уприличено је песничко вече на коме су своје стихове говорили песници Требињци, чланови Удружења, који живе у Београду и чланови Клуба писаца Чукарица.

Slika 2

Александра Миловановић, Удружење Требињаца

Уз присуство бројних слушалаца, чланова  Удружења, вече је протекло у натпевавању на обострано задовољство. Песници су још једном показали да је поезија говор душе и језик срца.

Slika 1

Јованка Стевановић, Клуб писаца Чукарице

Испред Требињаца своје стихове говорили су : Божидар Глоговац, др Вукашин Лугоња, Миливоје Мишо Рупић, Александра Миловановић, Милун Радовић, Горан Лучић и Обрад Миљановић, који је своје стихове у десетерцу публици представио и уз гусле. Испред писаца Чукарице наступили су: Неђо Ћићо, Стојановић, Јованка Стевановић, Драгана Кртолица, Мирослав Ћосовић, Пламенка Ђого Вулић, Благица Антић, Мирослав Ђоловић, Мими Деклева, Радојка Станојевић и Бранислав Макљеновић.

Slika 3

Обрад Миљановић, Удружење Требињаца

Неки од песника са Чукарице своје корене вуку из Херцеговине, па како су истакли ово вече им је причинило двоструко задовољство, што су међу песницина и што су међу Херцеговцима.

Чланови Клуба писаца Чукарица изразили су жељу да посете Требиње и у њему одрже књижевно вече. Удружење Требињаца „Јован Дучић“ у Београду потрудиће се да им се ова жеља испуни,  да боље упознају Херцеговину и Требиње, а своју поезију представе требињској публици, како би  допринели зближавању Требиња и Београда и његове општине Чукарице.

Slika 4

Александра Миловановић и Неђо Ћићо Стојановић, председник Клуба писаца Чукарица

Дружење је настављено уз пригодан коктел и пријатељски разговор.

Извор: Слободна Херцеговина / М. Рупић

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар