ЗАВИЧАЈНО ВЕЧЕ У НОВОМ САДУ: Србија и Република Српска су гарант опстанка

  • Лидер Српске демократске странке Вукота Говедарица поручио је вечерас у Новом Саду да је Република Српска заједно са Србијом гарант опстанка српског народа.

„Најбитније је да младим људима који одлазе у Србију из Републике Српске да би се школовали омогућимо амбијент у коме ће они схватити да су данас најпотребнији Српској, да се врате, живе и стварају породице и да своју будућност искључиво виде у Републици Српској“, рекао је Говедарица

Он је нагласио да Срби са обје стране ријеке Дрине показују, језиком, писмом, православном вјером , културом да су један народ.

„Република Српска је стварана да би у њој људи живјели, а не да би одлазили, и наш највећи задатак је да заједно у миру радимо и изграђујемо Српску“, истакао је Говедарица.

Предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић истакао је да српски народ треба заједно да гради мостове јер је један народ у двије земље.

„Заједничким снагама, првенствено са младим људима, требамо градити бољу будућност, јер нам је потребно заједништво које ће бити видљиво, и које ће показати да нико никада не може заборавити коријене и своје поријекло“, рекао је Бореновић новинарима.

Он је закључио да је вечерашње присуство великог броја младих људи порука да управо они чувају традицију, културу, обичаје што је, према његовим ријечима, највећи одраз српског народа.

„Завичајно вече Републике Српске“ одржано је вечерас у Српском народном позоришту у Новом Саду пред око 600 људи који су поријеклом из Републике Српске.

Скупу је присуствовао Амбасадор БиХ у Србији Лазар Миркић, потпредсједник Народне скупштине РС Соња Јовићевић-Караџић, градоначелник Бијељине Мићо Мићић, начелник општине Теслић Милан Миличевић, начелник општине Лопаре Радо Савић, народни посланик из Лопара Желимир Нешковић и други бројни гости.

Организатор манифестације је Удружење „Теслићана“ из Ђурђева код Новог Сада.

(БН)

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар