Вучуревић: Срђан нам је поручио да будемо човјечни

  • Прије 23 године изгубили смо Срђана, али смо добили човјека, путоказ и мотив да будемо људи, рекао је данас на гробу Срђана Алексића његов отац Раде.

grob-aleksic
„Kао отац сам захвалан Срђану за оно што је учинио. Жао ми је што је погинуо, али сам поносан на људе који поштују Срђаново дјело. Дјело треба поштовати, а не извршиоца, пошто дјело чини извршиоца великим. Исплати се и погинути, ако треба сачувати човјека, јер ако не сачувамо човјека сви смо изгинули“, истакао је Раде Алексић.

Градоначелник Требиња Славко Вучуревић рекао је да је дјело Срђана Алексића јединствен чин који се у општем метежу рата у БиХ издигао изнад свих и показао да постоји човјек.
„Односимо се једни према другима као људи, да се више никада не деси оно што нам се десило у прошлости. Порука Срђана Алексића је да човјек човјеку буде човјек“, навео је Вучуревић.

Градоначелник Требиња је рекао да је Требиње споменик по себи, јер је Срђан поникао у том граду.
На гробљу у Подгљивљу данас су Срђанов отац Раде са породицом, градоначелник Требиња Славко Вучуревић и потпредсјеник Федерације БиХ Светозар Пударић положили цвијеће на Срђанов гроб обиљежавајући 23. године од трагичне смрти младог Требињца Срђана Алексића.
Срђан Алексић умро је у требињској болници на Савиндан 1993. од посљедица удараца задобиљених 21. јануара те године, у центру Требиња, од стране резервиста Војске РС, док је бранио друга Бошњака Алена Главовића.

Извор: Радио Требиње / Д.Ч.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар