ВОДИЧ ЗА ПОСЛОВНЕ ЉУДЕ: „Лична карта” Требиња доступна инвеститорима

  • Привредни, културни, туристички потенцијали и многе друге информације о Требињу доступне су на око 20.000 имејл адреса свих значајнијих пословних људи у региону, а својеврсну “личну карту” ускоро ће добити Градишка и Соколац.

Ријеч је о пројекту скенирања општина и градова Српске, чији је циљ да се о њиховим потенцијалима упозна јавност и потенцијални инвеститори из Србије, Црне Горе и осталих земаља региона, а покренуло га је Представништво Српске у Србији у сарадњи са порталом “еКапија”.

Шеф Представништва РС у Србији Млађен Цицовић казао је да ће ово, осим за сарадњу и потенцијална улагања, бити и добар водич свима који у Српској планирају одмор, сајмове, едукативне посјете, конгресе, а можда и пресељење.

– Истовремено, информације о градовима и општинама до којих се дође и сви могући повољни одговори за сарадњу или улагање у општине и градове у РС, биће од помоћи Представништву у промовисању Српске и привредног, културног и туристичког повезивања са Србијом – каже Цицовић.

Додао је се на самом старту за учешће у пројекту јавило још десетак локалних заједница из Српске, попут Бијељине, Приједора, Бањалуке, Новог Града, Језера, Петрова.

– Билтен за Градишку и Соколац је у изради, док је Требиње своју “личну карту” добило прије двадесетак дана, након чега су услиједили позиви из многих крајева Српске и Србије – казао је Цицовић и истакао да ће билтени, између осталог, путем банера бити доступни и на сајту овог представништва.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић истакао је да је овај билтен од велике користи за град, посебно сада када треба да добро буде презентован у Србији.

– Ово је идеална прилика да све наше потенцијале презентујемо. Разне теме су у питању, од привреде до туризма. Надам се да ће и остале локалне заједнице у Српској искористити ову прилику и представити се најбоље што могу – рекао је Ћурић.
Подршка

Министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Колкић истакао је да ова и као и многе друге сличне активности представништва Српске у иностранству на промоцији привредних, туристичких у други потенција општина и градова у РС увијек имају подршку министарства.

– Посебно нам је важно да се представимо у Србији гдје Представништво у Београду спроводи низ активности попут ове како би грађанима Србије још више приближили Републику Српску – казао је Клокић.

 

Срна

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар