ВЛАДИКА ГРИГОРИЈЕ: Са Ловћена нам стиже дах слободе

  • Владика Григорије изјавио је за портал Нова.рс да осећа велико задовољство поводом резултата избора у Црној Гори и да га посебно радује што се показало да није битна националност, нити религијска припадност. Григорије тврди да код њега постоји велики опрез и додао да је ово само почетак, као и да тек слиједи мукотрпан рад. Изјавио је да код њега преовлађује неколико осјећања.

“Прво, осјећање задовољства јер се испоставило могућим оно чему сам се заједно са толиким бројем људи надао, откако сам почетком јануара имао прилике да изблиза видим достојанство, одлучност и вјеру оних који су се сакупљали у литијама и поручио им још тада, пред подгоричким храмом, да су они сигурни побједници у читавој тој немилој ситуацији“, рекао је за Нова.рс портал владика Григорије.

Као додатан разлог за задовољство наводи чињеницу да опозицију предводи један мудри професор, чије изјаве не иду у правцу распиривања сукоба и мржње, него у правцу конструктивне сарадње за добробит свих грађана Црне Горе.

“Радује ме и да остале листе за које се очекује да могу формирати нову владу предводе Алекса Бечић и други млади, ентузијастични људи чија размишљања звуче врло здраво, а посебно ме радује чињеница да је међу њима и један млади Албанац. Јер ЦГ, ако жели да напредује, мора бити мајка свих својих грађана невезано за националну и религијску припадност”, рекао је Григорије.

Он каже да осјећа опрез на који позива све оне који се радују и подсјећа да је ово тек први корак, након кога неизоставно слиједи мукотрпни рад како би се дошло до резултата без којих ће синоћњи успјех остати јалов.

“На крају, признајем да сам и поносан на то што је Црква показала да и те како успјешно и достојанствено може играти улогу коректива у једном друштву, не сводећи се притом ни у једном тренутку на ниво политичке странке, или некога ко ради у интересу било ког појединачног политичара. Мудро расуђивање и заједништво свих епископа у Црној Гори показали су нам снагу и значај истинске саборности. Да у свом стилу завршим поетски: Са Ловћена нам стиже дах слободе, а слобода је, како каже Његош, јуначко имање”, закључује Григорије.

 

Извор: Нова.рс

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар