Уплаћена донација за духовни центар у Мркоњићима

  • „Кад се с вољом и пиљак, каменчић на земљу стави, кућа ће никнути, а ако је домаћин без воље онда је и без среће“, тако је гласила стара херцеговачка пословица која се односила на неимаре који су куће вјековима градили широм земаљске шаре.

Градили куће, али и храмове у славу Бога подизали. У селу Мркоњићима мјештани су тако, прије пар мјесеци, почели заједно сложно и са осмјехом да преуређују стару зграду основне школе у овом селу са жељом да је претворе у Парохијски дом и конак.

А онда је прије пар мјесеци Влада Републике Србије одлучила да значајно помогне ове радове и помогне у изградњи у Мркоњићима. Новац, значајан, већ је уплаћен.

„Могу са радошћу да потврдим да је од стране Републике Србије уплаћено већ 400.000 евра. У наредних десетак дана биће презентовано идејно рјешење које је усвојено. Након тога слиједи израда пројекта на основу којег ће бити раписан и тендер за извођача радова. Рок за ове активности је октобар“, каже градоначелник Требиња Лука Петровић.

Предсједник Црквеног одбора у овом селу Раде Бошковић каже да је народ пресретан.

„Велико хвала дугујемо влади Србије поготово предсједнику Александру Вучићу. Не само њему него и свима из РС који су помогли да дође до реализације ове идеје. Мркоњићи су не само светилиште Попова поља и Херцеговине него и цијеле Херцеговине и српства уопште. У Бога вјерујем и од Светог Василија молим да нам да прегнућа да завршимо ове радове“, истиче Бошковић.

Р.М. /РАДИО ТРЕБИЊЕ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар