У Требињу ухапшен симпатизер такозване Исламске државе

  •  Kенан Kршо (40) из Сарајева, познати симпатизер такозване Исламске државе, спријечен је да се придружи тој терористичкој организацији, сазнају „Независне“.20160506142215_368409Њега су јутрос на подручју Требиња ухапсили припадници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА), поступајући по наредби Тужилаштва БиХ.„Наведену особу задржали су на граничном прелазу полицијски службеници Граничне полиције БиХ након што је враћена из Црне Горе, те је предали на даље поступање полицијским службеницима СИПА“, саопштила је Kристина Јозић, портпарол СИПА.

    Kршо је, како је потврђено „Независним“, осумњичен да је 26. априла напустио БиХ у намјери да се у Сирији придружи Исламској држави. Он је и прије годину дана хапшен због сумње да је учествовао у активностима које се могу довести у везу са тероризмом. Такође, крајем јануара прошле године он је са двојицом људи упао у џамију на Старој Бреци у Сарајеву, носећи на себи мајице са заставом Исламске државе, што је узнемирило имама и џематлије.

     

    Независне новине

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар