У Tребињу представљен часопис “Српска вила”

  • У Народној библиотеци у Требињу  поводом видовданских свечаности, одржано је књижевно вече на коме је представљен 51. број часописа за књижевност и културу “Српска вила” у коме је заступљено 26 писаца из источне Херцеговине.

 

Предсједник требињске Подружнице Удружења књижевника Републике Српске професор Радослав Милошевић рекао је новинарима да је “Српска вила” један од најелитнијих часописа на српском језику, истакавши да је 80 страница у овом броју часописа посвећено херцеговачким писцима.

Он је навео да је 26 писаца из источне Херцеговине представљено под заједничким насловом “Књижевна полифонија”, истичући да су они сљедбеници српских класика Јована Дучића, Алексе Шантића и осталих књижевних великана.

Главни и одговорни уредник часописа “Српска вила” Јелина Ђурковић рекла је да је поносна што Удружење књижевника Републике Српске представља требињску Подружницу која је главна тема овог броја часописа.

“Поносна сам што представљају Удружење књижевника Републике Српске, али и једну фину регију у којој се његују и култура и стваралаштво. Овдје стварно имате респектабилне ствараоце и то је и наш, `Вилин` понос јер има шта да представи”, истакла је Ђурковићева.

Она је подсјетила да часопис “Српска вила” излази 25 година, те да упркос недостатку материјалних средстава, опстаје и чита се и изван БиХ.

Предсједник СПКД “Просвјета” из Требиња и књижевне заједнице “Јован Дучић” Новица Телебак, један од аутора чији су радови заступљени у 51. броју часописа “Српска вила”, истакао је да му је част да су овом броју објављене његове пјесме “Херцеговина” и “Мостарска Саборна црква”.

Требињска Народна библиотека организовала је ово књижевно вече у сарадњи са Удружењем књижевника Републике Српске.

СРНА

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар