У припреми нова књига о Јадовну – позивамо добротворе

  • У припреми је друго, допуњено издање књиге „Јадовничка голгота свештенослужитеља Српске Православне Цркве 1941. године“, аутора јереја СПЦ Драгана Шућура.

Прво издање књиге је објављено у издању удружења грађана Јадовно 1941. почетком 2014. године са благословом Епископа бањалучког господина Јефрема. Књига свједочи о Покољу, о страдању свештенослужитеља СПЦ у систему логора смрти НДХ Госпић – Јадовно – Паг.

Јереј Драган Шућур дипломирани је теолог и магистар историјских наука, а тренутно службује као војни свештеник у Бањалуци у Оружаним снагама БиХ.

Пошто аутор није био заинтересован за друго издање ове вриједне књиге, понудио је да удружење Јадовно 1941. откупи ауторска права за износ од 3.000 КМ.

Мада је тражени износ био изненађујуће висок, коначан и превазилазио финансијске могућности удружења, због важности и значаја овог дјела а у вријеме када на тржишту није доступна ни једна књига на тему страдања Срба у систему логора смрти НДХ Госпић – Јадовно – Паг, одлучили смо се да понуду прихватимо.

Направљен је уговор, овјерен код нотара а тражени износ у цијелости исплаћен у три мјесечне рате на рачун аутора јереја Драгана Шућура.

За износ од 3.000 КМ удружење Јадовно 1941. се задужило код Sber bank Бања Лука.

Молимо добротворе, донаторе и све оне који могу да помогну да се намири наведени износ.
Упутства за уплату донација могу се наћи ОВДЈЕ.
Уређивачки одбор већ ради на припреми другог допуњеног издања књиге. За кратко вријеме објавићемо и понуду за штампу књиге у тиражу од 500 примјерака.

За УГ Јадовно 1941. Бања Лука
Душан Ј. Басташић
предсједник

ИЗВОР: ЈАДОВНО

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар