У манастиру Велика Ремета промовисана књига ‘Света Анастасија Српска’

  • Благословом Игумана Стефана, старешине, данас је у Фрушкогорском манастиру Велика Ремета у Срему одржана  промоција књиге ‘Света Анастасија Српска’

Аутор прве песме и прве књиге о Мајци Светог Саве, након 800 година, је уредница ‘Краљевских новина’ и председница удружења ‘Кнегиња Персида Карађорђевић’ те мајка једанаесторо Српчића – Маја Ковачевић из Краљева.

У највећој тишини и са великом пажњом преко 200 присутних верујућих људи, након Свете Литургије и причешћа, је слушало надахнуту беседу Архимандрита Стефана а потом и саме ауторке Маје Ковачевић.

Велику заслугу за ово дивно саборовање има и наш добри пријатељ, прави српски домаћин и човек великог срца господин Милан Гутић.

На крају је чак остала и жал што због великог интересовања и великог броја присутних није било довољно примерака књиге за све који су хтели да је имају у свом дому. Никада то раније нисам доживео. Али и то вам је показатељ како су Сремци дочекали Мају.

Након Васкршњих празника промоција књиге ове дивне Српкиње одржаће се и у Инђији.

Након промоције  били смо гости за трпезом можда и највећег живог духовника којег имамо, домаћина овог Светог Дома..

„У староме Расу на царскоме двору, свијала је мајка гнездо својих птића,
хранила је мајка своју свету лозу, светородну лозу царских Немањића.
Мајка светог Саве вековима сија света Анастасија..“

Предраг Меденица /ФБ

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар