ТРЕЋИ ЧОВЕК: Ко је др Предраг Пешко, хирург који се данас појавио ИСПРЕД КОНА и вакцинисао

  • Као трећи човек у Србији који је требало да прими „Фајзерову“ вакцину против корона вируса био је најављен епидемиолог и члан Кризног штаба др Предраг Кон, међутим, пре њега вакцину је примио хирург Предраг Пешко.

Према званичној најави, „Фајзерову“ вакцину јутрос је овим редом требало да приме премијерка Ана Брнабић, затим министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић-Тепавчевић, а онда и епидемиолог и члан Кризног штаба др Предраг Кон.

Међутим, пре Предрага Кона, вакцинисан је хирург Предраг Пешко.

Додатно су збуњени били они који су гледали пренос уживо јер се проф. др Пешко појавио након др Кисић-Тепавчевић, мимо предвиђеног протокола, а неки га испрва нису препознали.

Шира јавност можда није толико упозната с овим нашим хирургом и академиком, али је др Пешко веома цењен међу стручном публиком.

Оно што се ипак зна о њему јесте да има успешну каријеру као специјалиста опште и абдоминалне хирургије од 1986. године, као и да има дугу каријеру као предавач на Медицинском факултету у Београду.

Др Предраг Пешко је хирург и редовни професор Медицинског факултета Универзитета у Београду. Дописни члан Српске академије наука и уметности постао је 2006. године, а редовни шест година касније, стоји на сајту САНУ.

У опису на сајту САНУ такође пише да је његова специјалност у области медицине гастроентерологија, кардиоторакална хирургија и ендоскопска хирургија.
Међу значајнијим привилегијама у каријери проф. др Пешка издваја се да је почасни члан хирурга Немачке, како је то наведено на сајту САНУ, а и изабран је за члана Америчког колеџа хирурга.

Др Предраг Пешко се такође може похвалити и са више од 280 научних радова које је објавио у каријери.

Проф. др Пешко рођен је 1955. године у Боки код Зрењанина.

БЛИЦ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар